objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 14. maj 2009 ob 07:22

Nič ne ustavi Tomaža Ambroža, očeta maturantske četvorke!
V petek spet četvorka v Ljubljani, na ulici plešejo maturanti sedemdesetih mest iz devetih evropskih držav
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Tretji petek v maju je že tradicionalno, da ulice v evropskih mestih zasedejo maturanti, ki točno opoldne zaplešejo maturantsko četvorko na Straussovo glasbo. Letos se bo to zgodilo 15. maja, ples pa je potrdilo 70 sodelujočih iz devetih evropskih mest.
Da vse skupaj vodi oče maturantske parade, Tomaž Ambrož, ni potrebno posebej poudarjati. Treba pa je povedati, da se bosta enako kot lani, ponovno odvijali dve "četvorki". Nesporno idejo o sočasnem plesu, ki jo je Ambrož  štartal 25. maja 2001 z več kot 3000 plesalci v Ljubljani in jo do lanskega maja razširil na 44 evropskih mest in natančno 27.040 plesalci, si Plesna zveza Slovenije želi vzeti za svojo. Tako že nekaj let zapored pod blagovno znamko Quadrille organizira lastno četvorko, ki pa po številu sodelujočih ne seže Ambroževi niti do kolen. Tu ni vprašanje kaj je bilo prej, jajce ali kura, saj je odgovor eden in edini, in sicer, da je vse skupaj zraslo v glavi plesnega zanesenjaka, Tomaža Ambroža. Niti sodišča, kreganja in metanje polen s strani Plesne zveze Slovenije ne ustavijo "očeta četvorke", da letos ne bi blestel na velikem kamionu pri ljubljanskem Figovcu.
"Ne zanima me nič drugega kot to, da maturantom priredim veličastni ples na njihov zadnji šolski dan. Tudi Guinnessov rekord ni pomemben, čeprav smo ga lani ponovno dosegli. Letos je pomembna  zaprisega o nenasilju, s katero želimo mlade ozavestiti, da se da živeti tudi mirno in složno. K sodelovanju smo povabili pet nevladnih organizacij in v petek, točno opoldne, bo velik dan za vse nas," pravi Ambtož.
Med slavnostnimi govorci, ki bodo v Ljubljani pozdravili maturante bodo ljubljanski župan Zoran Janković, pa varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik in minister za šolstvo Igor Lukšič. Manjkal ne bo predsednik države Danilo Turk, Borut Pahor pa svojega prihoda še ni potrdil, čeprav naj bi prišel tudi on. Vodja plesne ceremonije bo markantna plesna pedagoginja Mateja Hočevar Prokofjev, preko radijskih valov pa nas bo po Sloveniji spremljal glas Andreja Karolija. Za maturante bo to še zadnji dan za žur, saj jih potem čakajo maturitetni izpiti.
#1a#

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Ambrož zoran janković Zdenka Čebašek Travnik Igor Lukšič Danilo Turk Borut Pahor Mateja Hočevar Prokofjev Andreja Karolija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nič ne ustavi Tomaža Ambroža, očeta maturantske četvorke!