objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 21. maj 2009 ob 13:32

Festival nostalgije v srcu prestolnice
Prireditev, ki vsako leto pritegne več kot 10.000 obiskovalcev, velja za eno izmed boljših v vsej Evropi
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Tradicionalni kulturni dogodek, ki se bo zgodil 6. junija, bo s svojo posebnostjo in izvirnostjo nedvomno na drugačen način združil Ljubljano. Na festivalu bomo lahko spoznali slovensko in tujo zgodovino, znamenitosti, običaje, znane slovenske osebnosti, ki so pustile pečat na kulturnem področju ter prepoznavno promenado, ki bo povezala mestno središče  s parkom Tivoli. Dogodek bo doprinesel kopico inovativnost tudi v turistični ponudbi, zanimivo tako za domače kot tuje obiskovalce.
Sklop nostalgije bo zajemal več različnih tematskih področij, poudarek pa bo na tradicionalni razstavi najlepših starodobnih avtomobilov predvojnih modelov, ki v Ljubljani poteka že pet leto zapored. V preteklih letih se je prireditev odvijala na Prešernovem trgu, lansko pa leto izjemoma na Slovenski cesti –  kot slavnostni zaključni dogodek ob predsedovanju Slovenije EU. Dogodek ima vsako leto častnega gosta, letos bo to ljubljanski  župan Zoran Janković, ki je tudi častni pokrovitelj prireditve.
Gre za edinstveno prireditev te vrste v Sloveniji, ki v Evropi velja za eno najboljših, in ki vsakič pritegne več 10.000 obiskovalcev. Poleg tega bodo na ogled tudi starodobni motorji in kolesa, starodobni slovenski kulturniki v drugačni preobleki, kulturne ustanove, moda in glasba iz preteklih let, stari običaji, starinski predmeti in še kaj. Festival se bo začel ob 10. uri in trajal do poznih popoldanskih ur.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Festival nostalgije v srcu prestolnice