objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 29. maj 2009 ob 06:38

Velekulturnica Svetlana Makarovič udarila in pljunila novinarja Zlobca!
Sredi belega dne pred stavbo ljubljanskega sodišča napadla Marijana Zlobca
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V ponedeljek dopoldne sta se na križišču, natančneje na prehodu za pešce pred sodiščem v Ljubljani, naključno srečala pesnica, pravljičarka in šansonjerka Svetlana Makarovič ter novinar časnika Delo, Marijan Zlobec. Makarovičeva je takoj skočila v Zlobca in ga po njegovih navedbah začela pljuvati, zmerjati z gnusobo, klofutati … na tla mu je zbila celo njegova očala.
Razvpita kulturnica in novinar sta se po devetih letih menda prvič srečala. Makarovičeva trdi, da je to klofuto šparala devet let, Zlobec pa naj bi točno vedel, zakaj. Kriv naj bi bil njegov članek po podelitvi Prešernovih nagrad leta 2000, ko je Svetlana Makarovič nagrado zavrnila, Marijan Zlobec pa naj bi jo v Delu "spljuval bolj kot kdor koli drug v rumenem tisku".

Za osvežitev spomina: Makarovičeva takrat ni pojasnila, zakaj je Prešernovo nagrado zavrnila (čez nekaj časa je, denimo, pridno prevzela pop nagradico viktorja za življenjsko delo, ki jo podeljuje revija Stop); no, kasneje je zapisala, da jo je motil sonagrajenec, slikar Marko Rupnik. Svetlano Makarovič je pred nedavnim predsednik republike Danilo Türk odlikoval z zlatim redom za zasluge.
Novinar kulturne redakcije Dela Marijan Zlobec se je odločil, da Makarovičeve ne bo tožil; menda zato, ker nima nobene priče, ki bi videla incident. Zlobec je med klofutanjem sicer vpil, ali ste nori, Makarovičeva pa, kar tožite me ...!
Marijan Zlobec je sicer znan tudi potem, da ga je tožil direktor Festivala Ljubljana, Darko Brlek, "večni" generalni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik pa ga nekaj časa sploh ni hotel pustiti v Cankarjev dom.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
svetlana makarovič Marijan Zlobec marko rupnik Danilo Türk Darko Brlek mitja rotovnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Velekulturnica Svetlana Makarovič udarila in pljunila novinarja Zlobca!