objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 2. junij 2009 ob 06:46

Šef Petrola, Kryžanowski, sebi in ženi s Petrolovim denarjem plačal ples
Predsednik uprave Petrola za fasado zgodbe o dobrodelnosti in plemenitosti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Združenje Manager je 22. maja v ljubljanskem Grand hotelu Union organiziralo Majski ples Združenja Manager, letos že četrtega po vrsti. Cena posamezne vstopnice je bila 150 evrov, vključevala pa je plesni program, gala večerjo z izbranimi vini in dražbeni katalog. Kot pravijo organizatorji, so se "zavedali zahtevnih gospodarskih in družbenih okoliščin, zato je bila v ospredju dobrodelna dražba, katere izkupiček je šel v dobrodelne namene", preko tako imenovanega Sklada majskega plesa.
Toda plešoči menedžerji se na dražbi, kljub bajnim plačam in finančnim nagradam, žal niso ravno najbolj izkazali. Zbranih je bilo namreč več kot skromnih 5700 evrov. Samo za primerjavo, na nedavnem tradicionalnem dobrodelnem srečanju Osnovne šole Valentina Vodnika so z dražbo zbrali 4700 evrov, čeprav tam ni bilo obiskovalcev z menedžersko kupno močjo, niti luksuznih dražbenih predmetov; ljubljanski župan Zoran Janković, denimo, je prispeval največ, saj je za 300 evrov kupil telefonsko številko košarkarja Marka Miliča. Dražbeni predmeti na Majskem plesu slovenskih menedžerjev so bili seveda neprimerno bogatejši.
Svojevrstni moralni fiasko pa si je privoščil predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski. Petrol je bil namreč že tretje leto diamantni pokrovitelj Majskega plesa, ki je po navedbah Petrolove službe za stike z javnostmi "zgodba o dobrodelnosti in plemenitosti". Petrol naj bi se za sponzorstvo odločil zaradi "zbiranja pomoči nadarjenim otrokom iz socialno šibkejših družin", koliko denarja so prispevali na podlagi pogodbe o poslovnem sodelovanju z Združenjem Manager, pa nočejo povedati, ker "znesek opredeljujejo kot poslovno skrivnost". Petrolovo diamantno sponzorstvo je po naših informacijah vsebovalo tudi vstopnice za Marka Kryžanowskega, njegovo ženo Špelo in povabljence ob njegovi mizi. Ali drugače, Petrol, ki se je pod vodstvom Kryžanowskega lani znašel v alarmantnih rdečih številkah, je z denarjem, uradno namenjenem dobrodelnosti in plemenitosti, plačal plesno-kulinarični večer Marka Kryžanowskega, njegove žene ter izbranih znancev zakoncev Kryžanowski. Če bi predsedniku uprave Petrola Marku Kryžanowskemu res bilo kaj do plemenitosti in dobrodelnosti, bi denar  za vstopnice, vsaj zase in za svojo ženo (torej skupno 300 evrov), lahko simbolično odštel iz svojega žepa.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Marka Miliča Marko Kryžanowski Špelo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

Nedelja, 13. oktober 2019 ob 13:53


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef Petrola, Kryžanowski, sebi in ženi s Petrolovim denarjem plačal ples