objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Nedelja, 7. junij 2009 ob 08:28

Berlusconi bo tožil, nagec Topolanek menda tudi: krivi socialisti?!
Znan španski dnevnik El Pais objavil sporne fotografije Silvia Berlusconija in čisto nagega nekdanjega češkega premiera Mireka Topolaneka, posnete v Berlusconijevi vili na Sardiniji.
2009 Pozareport

Odpri galerijoŠpanski dnevnik El Pais je objavil fotografije, na katerih je videti italijanskega premiera Silvia Berlusconija v njegovi vili na Sardiniji, obkroženega z več ženskami. Gre za fotografije, katerih objavo je premier, okoli katerega se kar vrstijo škandali, poskušal prepovedati. Na petih fotografijah, ki jih je objavil El Pais, je videti več žensk z zakritimi obrazi. Na naslovnici je objavljena fotografija, na kateri poleg Berlusconija na vrtu njegove vile stoji več žensk. Na drugi sta dve ženski, ki se sončita v tangicah in zgoraj brez. Na eni izmed fotografij pa je gol moški, katerega obraz so prav tako zakrili.
Italijansko tožilstvo je minuli teden na pritožbo Berlusconija zaradi kršitve zasebnosti odredilo zasego fotografij z zasebnih zabav v njegovi vili na Sardiniji. Teh fotografij naj bi jih bilo skupaj več sto. Proti Berlusconiju so sicer v sredo uvedli preiskavo, ker je domnevno zlorabil uradno letalo za zaseben prevoz gostov, med katerimi je bila tudi plesalka flamenka, v svojo vilo na Sardiniji. Italijanski premier je v včerajšnjem odzivu na objavo fotografij izjavil, "da ga ni strah". "To so nedolžne fotografije, nobenega škandala ni, a gre za kršitev zasebnosti in škandalozno agresijo," je dejal za italijanski javni radio. "Fotografije prikazujejo ljudi, ki se kopajo v jacuzziju znotraj zasebnega posestva, ki je namenjeno povabljencem," je še dodal Berlusconi.
Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je nedavno zatrdil, da je na eni izmed zaseženih fotografij nekdanji češki premier Mirek Topolanek, in to popolnoma gol. "Sprejel sem češko delegacijo in ne bi smelo biti dovoljeno, da se nekdo iz razdalje kilometra vmeša v takšno situacijo in fotografira ... Pravica do zasebnega življenja mora biti v primeru znanih povabljencev še bolj varovana," je po objavi fotografij dejal Berlusconi. Topolanek je fotografije označil za "očitno fotomontažo". Obenem je govoril o "napadu socialistov" nanj in na njegovo stranko ob volitvah v Evropski parlament. "Nisem si mislil, da so evropske volitve tako pomembne, da se socialistom splača uporabiti take smešne napade in manipulacije," je dejal Toplanek ob prihodu na volišče v Pragi. Ker je dnevnik El Pais levo usmerjen časopis, je to sprožilo ugibanja, da je objava fotografij del predvolilne kampanje levice. Nekdanji češki premier je skrivno fotografiranje v Berlusconijevi vili označil tudi a "brutalni poseg v zasebno sfero". To je bil zaseben izlet. Pri tem ne vidim nič slabega in nič spornega". Topolanik ne izključuje možnosti uporabe pravnih sredstev. Ob tem je sicer dejal, da bo zelo težko dokazati, da gre za fotomontažo.
Za tožbo španskega dnevnika pa se je že odločil Berlusconi. Njegovi odvetniki so namreč sporočili, da bodo vložili tožbo proti El Paisu, zaradi objave fotografij, ki po njihovem kršijo Berlusconijevo zasebnost. Fotografije je posnel italijanski fotograf Antonello Zappadu, doma iz Sardinije, ki je po poročanju El Paisa tudi zatrdil, da "so vsak teden z uradnimi leti na letališče Costa Esmeralda na Sardiniji pripeljali Berlusconijeve prijatelje, umetnike, plesalce in televizijske hostese". Fotograf, proti kateremu so uvedli preiskavo, je po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera fotografiral tudi novoletno zabavo, kjer je bila 18-letna italijanska lepotička Noemi, s katero naj bi imel Berlusconi intimno razmerje, kar sam sicer zanika. 72-letni premier je trenutno tudi sredi umazane ločitve.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Silvia Berlusconija Niccolo Ghedini Mirek Topolanek Antonello Zappad Noemi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Berlusconi bo tožil, nagec Topolanek menda tudi: krivi socialisti?!