objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 8. junij 2009 ob 19:30

Nostalgični trenutki bele Ljubljane
Prejšnjo soboto je vzdušje v Ljubljani popestril tradicionlani dogodek Festival Nostalgija
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V soboto, 6. junija, je bila Ljubljana pravljično nostalgična. Tradicionalni kulturni dogodek Festival Nostalgija je središče mesta – Prešernov trg, Stritarjevo, Čopovo in Tromostovje spremenil v preteklost. Organizator prireditve, Zavod Nostalgija, je letos že petič zapored obudil čase naših dedkov in babic ter v Ljubljano vrnil duh 20., 30. in 40. let.
Na ogled so bili najlepši starodobni avtomobili predvojnih modelov, letos so pokazali 40 avtomobilov iz Slovenije, Anglije, Italije, ZDA in Švedske. Najstarejši med njimi je bil Minerva, letnik 1924. Vsi lastniki avtomobilov so bili oblečeni v stilu iz obdobja njihovih vozil, kar je pritegnilo še dodatno pozornost obiskovalcev.
Poleg starodobnih avtomobilov so na festivalu sodelovali tudi lastniki starodobnih, več kot 100 let starih koles, lajnarji, avstro-ogrski pešpolk Kranjski Janezi, mojster starega tiska z originalno tiskarno in ročno izdelovalnico papirja, sprehajalci, oblečeni v stara meščanska oblačila, ter sejmarji z razstavo in prodajo starinskih predmetov.
Letos se je prireditve udeležilo rekordno število obiskovalcev, preko 30.000, nekateri med njimi pa so prišli le zaradi prireditve celo iz zelo oddaljenih Londona, Amsterdama in Firenc.
Častni pokrovitelj prireditve je bil župan Ljubljane, gospod Zoran Janković, ki je kot vsako leto Festival Nostalgija odprl na poseben način. Do sedaj se je z starodobnim avtomobilom vedno pripeljal sam do govorniškega odra, letos pa so se mu udeleženci in organizator zahvalili za sodelovanje tako, da so ga pripeljali do govorniškega odra v starodobnem avtomobilu Rolls Royce iz 30. let. Kot zanimivost naj omenimo, da so o festivalu v preteklih letih  poročali tudi največji svetovni mediji, kot so New York Times, Herald Tribune, …
#fu#

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nostalgični trenutki bele Ljubljane