objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 30. junij 2009 ob 07:51

Mala skrivnost Kučanove sekretarke v zatemnjenem mercedesu
Nevenka Črešnar Pergar se še vedno pojavlja kot Aktiva Invest, čeprav je tam ni več
2009 Pozareport

Odpri galerijo


Nevenka Črešnar Pergar
, nekdanja generalna sekretarka vlade pokojnega Janeza Drnovška, njegova ministrica svetnica in žena predsednika uprave Kompasa Holidaysa Janeza Pergarja, ni več zaposlena v ljubljanski družbi Aktiva Invest, ki je bila v lasti privatizacijskega tajkuna Darka Horvata, pred leti poslovno "umaknjenega" v London. Toda zanimivo je, da se Črešnar Pergarjeva javno še vedno pojavlja kot izvršna direktorica Aktive Invest; če lahko verjamemo tabloidnim revijam, ki zelo pogosto pišejo o NČP, sicer sekretarki Kučanovega Foruma 21 in članici uradniškega sveta. Nazadnje se je NČP kot izvršna direktorica Aktive Invest predstavila prejšnji teden v revijah Obrazi in Story, ki sta poročali o Čarobni kresni noči v vili Podrožnik, v organizaciji Lions kluba Ilirija. Nekatere novinarke omenjenih revij so nam zaupale, da jih NČP nikoli ni opozorila, da ni več izvršna direktorica Aktive Invest, čeprav se na družabnih dogodkih redno videvajo.
Malokdo namreč ve, da je Nevenka Črešnar Pergar po novem lastnica in direktorica zasebnega podjetja NP Consulting, družbe za poslovno in pravno svetovanje, registrirane z minimalnim kapitalom na Nazorjevi ulici 6 v Ljubljani, ki jo je ustanovila aprila 2007. Po naših informacijah, ki nam jih je potrdila tudi sama, NČP zadnje čase precej dela v Romuniji, čeprav noče povedati, kaj točno počne. Naši viri trdijo, da je verjetno še vedno povezana s Horvatom, ki je Aktivo Holdings na Nizozemskem v celoti prodal novim lastnikom iz Izraela; po Horvatovem odhodu iz Aktive je Črešnar Pergarjeva tudi odstopila kot izvršna direktorica (decembra 2006). V Ljubljani pa se NČP večkrat prevaža s črnim mercedesom (avto ima delno zatemnjena stekla, vozi pa ga poklicni šofer), ki je po naših informacijah last Kranjske investicijske družbe oziroma ljubljanskega podjetnika Jožeta Anderliča.
Nevenka Črešnar Pergar se je po izvolitvi Danila Türka za predsednika republike omenjalo kot kandidatko za njegovo generalno sekretarko, nekaj mesecev pred lanskimi parlamentarnimi volitvami pa se je Borutu Pahorju ponujala za koordinatorko alternativnega vladnega programa Socialnih demokratov. Obe funkciji sta ji že v fazi lobiranja (čeprav NČP velja za sposobno lobistko) padli v vodo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme

Nevenka Črešnar Pergar
Janeza Drnovška Janeza Pergarja Darka Horvata Kučanovega Jožeta Anderliča Danila Türka Borutu Pahorju

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mala skrivnost Kučanove sekretarke v zatemnjenem mercedesu