objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 1. julij 2009 ob 07:54

Gradbenikov comeback: se Danilo Slivnik res vrača na Delo?!
To je nerealno, trdijo naši viri iz Delove stolpnice, Slivnik pa menda testira teren
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Pred nekaj dnevi je v Delovi stolpnici spet močno završalo. "Vračal" naj bi se Danilo Slivnik, oktobra 2007 odstopljeni predsednik uprave Dela, ki je vodenje časnika moral zapustiti po sporu s tedanjo predsednico nadzornega sveta Andrijano Starino Kosem in nekdanjim članom nadzornega sveta Stojanom Zdolškom. Slivnika je zamenjal Peter Puhan, bivši direktor Slovenskih železnic, vmes pa so lastniki Dela (Pivovarna Laško) spremenili tudi sistem vodenja največje slovenske založniške hiše. Predsednica upravnega odbora je postala ASK, razvpita zaupnica prvega človeka Pivovarne Laško, Boška Šrota.
Govorice o Slivnikovem comebacku so trajale samo dva dni, dokler se ni izkazalo, da je zadeva precej nerealna, kar so nam zatrdili tudi naši viri na Delu. Trače je očitno dodatno sprovociral še Slivnik, ki je v intervjuju za tednik Reporter dejal, da trenutno za preživetje opravlja povsem nepomembna dela (kot je znano, je šel Slivnik med gradbene podjetnike), čeprav bi moral delati v medijih, v prihodnjih mesecih pa naj bi se odločil, kako in kaj. Mnogi so sicer prepričani, da je Slivnik na ta način testiral teren. Po nekaterih govoricah naj bi zdaj Slivnik zamenjal Puhana, ki ga sicer menjujejo že od njegovega prihoda dalje.
Ugibalo se je tudi, kdo naj bi Slivnika sploh vrnil na Delo: politična desnica ali levica? Tako naj bi za Slivnika lobiral predvsem ljubljanski odvetnik Miro Senica, življenjski sopotnik predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal; Senica in Slivnik sta namreč dobra znanca in rojaka s Koroške, Senica pa je Slivnika zastopal tudi med njegovo ločitvijo od diplomatke Ade Slivnik, ki jo je Pahorjeva vlada pred kratkim imenovala za slovensko veleposlanico v Moskvi. Mimogrede, Ada Slivnik je bila že veleposlanica na Slovaškem, njena ločitvena odvetnica pa je bila Tjaša Andree Prosenc, znana ljubljanska specialistka za ločitve. Ko za ime Danila Slivnika slišijo pri Gregorju Golobiču in njegovi stranki Zares, dobijo ošpice, podobno velja za ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Za nekdanjega premierja in predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janšo je Slivnik menda "mrtev"; kar je posledica Slivnikovega paktiranja z "izdajalko" Andrijano Starino Kosem, iz krogov SDS pa je slišati tudi govorice, da naj bi Slivnik ob odhodu iz Dela od Laščanov pokasiral ogromno denarja. Vendar, kot opozarjajo skeptiki, je v tej državi vse mogoče; nenazadnje tudi Senica v ožjih družbah včasih namigne, da Slivnika ne gre povsem odpisati. Govorice o morebitni vrnitvi na Delo smo želeli preveriti tudi pri Danilu Slivniku, vendar se na naše telefonske klice ni oglasil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
danilo slivnik Andrijano Starino Kosem Stojanom Zdolškom Peter Puhan Boška Šrota miro senica Katarine Kresal Ade Slivnik Tjaša Andree Prosenc Gregorju Golobiču Zorana Jankovića Janeza Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gradbenikov comeback: se Danilo Slivnik res vrača na Delo?!