objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 5. julij 2009 ob 07:51

Janša in Urška Bačovnik poročena: To morate probat, pravi Janša
Poroka leta med prvakom opozicije in zdravnico Urško Bačovnik se je zgodila v Drežnici nad Kobaridom in kasneje v Trenti. Prišlo veliko svatov iz sveta politike, sreči jima je zaželel tudi premier Pahor
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanje premier in prvak opozicijske SDS Janez Janša in njegova zaročenka, zdravnica Urška Bačovnik, sta si večno zvestobo obljubila na cerkvenem obredu v idilični vasici Drežnica nad Kobaridom. Obred v cerkvi Srca Jezusovega se je končal malo po drugi uri popoldne, na podelitvi zakramenta zakona pa je bilo poleg njunih družin in prijateljev prisotnih še nekaj domačinov. Ti so jima pred prihodom v cerkev pripravili pravo vaško šrango, okrašeno s cvetjem in napisom "obilo sreče", vendar sta se ženin in nevesta šrangi izognila, saj sta se do cerkve odpravila po drugi poti.
Nevesta je bila oblečena v belo obleko z vlečko, v laseh je imela tančico in nosila šopek iz planinskega cvetja, ženin pa je bil v črnem. Svatje, med njimi je bilo veliko Janševih strankarskih kolegov in političnih sopotnikov, so ju posuli s cvetjem in rižem, vaščani pa so jima dobrodošlico zaželeli s kruhom in soljo. Ko so novinarji končno le prišli do Janše, z Bačovnikovo pa sta – nasmejana do ušes - pristala na krajše poziranje pred fotografi, je Janša na novinarsko vprašanje, kakšni so prvi občutki po poroki, odgovoril: "To morate probat!"
Po cerkvenem obredu sta se Janez Janša in Urška Bačovnik odpeljala v Trento, na Kekčevo domačijo, kjer sta brez javnosti in novinarjev stopila še pred matičarja. Poročil ju je bovški župan, poslanec in Janšev osebni prijatelj Danijel Krivic. Urška Bačovnik se bo po naših informacijah odslej pisala Urška Bačovnik Janša.
Janši so veliko sreče – preko medijev in verjetno tudi po elektronski pošti, zaželeli nekateri politični konkurenti, med njimi predsednik vlade Borut Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša Urška Bačovnik Danijel Krivic Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša in Urška Bačovnik poročena: To morate probat, pravi Janša