objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 17. julij 2009 ob 06:36

Obleka težka dva kilograma in pol ter 1.200 evrov!
Prvakinja Jagoda Štrukelj je v Blackpoolu plesala v eni od najtežjih in najdražjih oblek
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Plesni pari, še posebej plesalke, skrbno izbirajo obleke za nastope. Še posebej je fokus usmerjen na velika plesna tekmovanja, kot sta evropsko in svetovno prvenstvo. Blackpool pa je sploh zgodba zase.

Eno takšnih modnih pa sta doživela tudi aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih, Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj. Letos jima angleški parket ni bil ravno naklonjen, saj sta si priplesala šele četrto mesto, je pa Jagoda požela val občudovanj zavoljo svojih treh oblek. No, ne ravno njenih, saj že dolgo sodeluje z oblikovalko plesnih oblek Sašo Pust. Saša je za letošnji  blackpoolski nastop skreirala dve obleki za nastop in eno za prezentacijo. Črno-bela obleka je bila namenjena  demonstraciji sambe na plesnem predavanju Alana Fletcherja. Ko je šlo zares, pa se je Jagoda oblekla v svetlo modro obleko in v njej plesala vse do finala. Veliko kamnov v različnih oblikah in velikostih je dajalo možnost tudi svetlobi, da je risala zanimive sence. Jagoda se je za finalni del preoblekla v dva kilograma in pol težko belo obleko, ki ji Saša Pust pravi kar "steklena obleka". Zanjo jo bilo uporabljenih skoraj 12.000 kamnov Swarovski, uporabljenih pa je bilo tudi kar nekaj metrov steklenih franž. Ves čar obleke pa se pokaže takrat, ko obleka pleše, saj so kamni lepljeni tudi na in pod franže. "Obleka je nastajala skupaj z drugimi oblekami za Blackpool,  tako da težko povem, koliko časa sem pravzaprav porabila samo zanjo. Ta čas pred Blackpoolom je zelo stresen, ker ravno takrat nastajajo obleke, ki so najbolj pomembne v celotni sezoni, tako zame, kot za plesalce. Priznam pa, da je bila 'steklena obleka'  najdražja in najtežja latinska obleka, ki sem jo naredila do sedaj. Obe Jagodini obleki sta bili narejeni tako bogato zato, ker Jurij in Jagoda napadata in je pač treba streljati iz vseh topov. Jagodina svetlo modra obleka  je šla na Portugalsko, seveda za manj denarja, kot nova ─ prodana je bila za 1.200 evrov, " je za naš portal dejala Saša.


O ceni steklene obleke pa je bila Saša skrivnostna, enako kot o razkritju destinacije letošnjega poletnega dopustovanja. Načrtovanje oblek bo za mesec dni dala na stranski tir. Prepričana pa sem, da se bo zagotovo prepustila svoji drugi strasti, golfu. Avgusta pa bodo na programu nove ideje in novi brainstormingi z Jagodo. Datum svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih se bliža. Sedmi november bo velik dan tudi za slovenski ples, saj se bo prvenstvo odvijalo v Mariboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj Sašo Pust Alana Fletcherja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obleka težka dva kilograma in pol ter 1.200 evrov!