objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 25. julij 2009 ob 07:32

Milan Cvikl bodoči ženi Jerci Legan kupuje briljante, hčerka pa ga toži
Lana Cvikl, študentka prava, naj bi zoper svojega očeta vložila tožbo
2009 Pozareport

Odpri galerijo

"Briljantni prstan nosim s ponosom …" je za eno od tabloidnih revij pred kratkim izjavila Jerca Legan, bodoča žena generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla. Po navedbah Leganove ji je Cvikl prstan podaril 21. junija, ko sta se uradno zaročila. Odgovorna urednica revije Samaritan Jerca Legan je medije tudi obvestila, da bo poroka 19. septembra, nekje v okolici Ljubljane, dojenčka pa pričakujeta med letošnjimi božičnimi ali novoletnimi prazniki.
Medtem ko Cvikl svoji bodoči ženi kupuje drage kamne, je njegova 23-letna hčerka Lana Cvikl, študentka četrtega letnika ljubljanske Pravne fakultete in odgovorna urednica Pamfila, revije mladih pravnikov in študentov prava v Ljubljani, zoper svojega očeta vložila civilno tožbo, povezano s plačevanjem preživnine, trdijo naši viri iz ljubljanskega sodišča. Cvikl nam dejanj hčerke ni želel komentirati, češ, "osebnih zadev v javnosti ne bo komentiral". Kar je vsaj rahlo nenavadno, saj sta bodoča zakonca Cvikl v zadnjih nekaj mesecih v nekaterih medijih precej podrobno razglabljala o njuni zasebnosti. Neuradno pa smo izvedeli, da se je Cvikl ločil povsem zakonito, z bivšo ženo Manico pa sta podpisala in notarsko overovila razdelitev premoženja in plačilo preživnine (ki jo Cvikl tudi plačuje), hčerka Lana pa naj bi bila dobro preskrbljena. Morda "celo preveč dobro", trdijo naši viri blizu Cvikla, ki ugibajo, da "nekdo očitno hoče še več", kot je bilo "dogovorjeno in podpisano". Jerca Legan pa naj bi v ožjih družbah pripovedovala, da Cviklova nekdanja soproga Manica hčerko Lano izkorišča za intrige proti Leganovi. Lani Cvikl naj bi pri tožbi pomagal njen stric, ki je odvetnik. Naši viri blizu Cvikla še trdijo, da so informacije o tožbi njegove hčerke prišle ven tik pred napovedano poroko z Jerco Legan, očitno z namenom, da jo onemogočijo. Sploh pa ni nujno, da bo do sodnega postopka prišlo, saj se zadeve "lahko uredijo tudi drugače", pripovedujejo isti viri.

Milan Cvikl nam prav tako ni hotel odgovoriti na vprašanje, ali držijo navedbe anonimnega pisma, ki mu očita, da je pred leti imel ljubezensko afero z Američanko April Harding, uslužbenko Svetovne banke, kjer je bil zaposlen tudi Cvikl. Po navedbah anonimke, ki je prišla na uredništvo našega portala, naj bi Hardingovo pripeljal celo v Ljubljano, v družinski hiši pa naj bi ju neko dopoldne, ko je bila žena Manica v službi, zalotila njegova hčerka. Avtor ali avtorica anonimnega pisma piše, da je te stvari enostavno treba povedati, ker se Cvikl v "nagravžno pocukranih člankih" javno predstavlja kot "skrben oče in dober mož". Cvikl nam je – po krajšem premisleku – dejal, da April Harding pozna in da sta bila sodelavca, "ločil pa se je samo enkrat v življenju". Po pisanju anonimke Cvikl bodoči ženi Jerci Legan za intimno afero z April Harding sploh ni povedal. Znano nam je tudi, da Cviklova hčerka Lana ni želela sodelovati v očetovi predvolilni kampanji, ko se je lani potegoval za poslanca v državnem zboru, prav tako je ne bo na septembrsko poroko. Sin Tilen pa je v okviru očetove kampanje enkrat zaigral košarko.
V zvezi s pompozno napovedano poroko Jerce Legan in Milana M. Cvikla tako ali tako vlada precejšnje nelagodje, pravijo naši viri blizu vlade in vodstva Socialnih demokratov. Leganova namreč obeta bolj ali manj prestižno poroko (Jerca Legan si med povabljenci želi predvsem novoletno druščino iz Valvasorja, torej ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal ter odvetnika Mira Senico in poslovneža Janeza Škrabca z ženo Sonjo Poljanšek Škrabec), kar naj bi bilo septembra, ko vlada lahko realno pričakuje celo demonstracije ljudi, ki so ostali brez dela, zares neprimerno in neokusno. Ljudje so na cesti brez službe, drugi človek vlade Cvikl pa se poroča z briljanti in obdan z medijskimi zvezdami, med katerimi naj bi Jerca Legan – po njenih besedah – imela veliko prijateljev.
Medtem so se razširile tudi govorice, da Cvikl pospešeno išče službo v tujini. Tokrat naj bi ga zanimalo mesto slovenskega revizorja na Evropskem računskem sodišču, ki ga zdaj zaseda nekdanji predsednik slovenskega računskega sodišča Vojko A. Antončič. Mandat se Antončiču izteče prihodnje leto, Jerca Legan pa je novinarjem že povedala, da imata s Cviklom "za drugo leto veliko načrtov, ki ne izključujejo niti selitve v tujino". Generalni sekretar vlade Cvikl zaenkrat ne želi niti potrditi niti zanikati namigov, da bo kandidiral za evropskega revizorja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jerca Legan Milana M. Cvikla Lana Cvikl Manico April Harding Tilen Katarino Kresal Mira Senico Janeza Škrabca Sonjo Poljanšek Škrabec Vojko A. Antončič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Cvikl bodoči ženi Jerci Legan kupuje briljante, hčerka pa ga toži