objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 26. julij 2009 ob 07:12

Deplasirano: Mura pred bankrotom, bivši šef Borut Meh pa bi vodil HSE?!
Eks direktor Mure ne more biti predsednik uprave Holdinga slovenskih elektrarn
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nesrečna zgodba z reševanjem Mure pred bankrotom in usoda več kot 3 tisoč zaposlenih delavk in delavcev v tekstilnem gigantu iz Murske Sobote naj bi vplivala tudi na kadrovanje v Holdingu slovenskih elektrarn.
"Neprimerno je namreč, da bi predsednik uprave HSE v tem trenutku postal nekdanji prvi človek Mure Borut Meh, minister za gospodarstvo Matej Lahovnik tega zdaj res ne more narediti. Imenovanje Meha v tej situaciji z Muro bi bilo neokusno in deplasirano, posledice takšnega kadrovanja pa bi stresle Pahorjevo vlado", trdijo naši viri.
Boruta Meha, nekdanjega člana uprave Petrola in Gorenja ter bivšega direktorja Mure in slovenjgraškega Preventa (Meh je tudi aktualni predsednik Združenja delodajalcev), naj bi na stolček predsednika uprave HSE (po odhodu Jožeta Zagožna, ki ga je nastavila Janševa vlada) forsiral tako imenovani šaleški lobi, v navezi z ministrom Lahovnikom. Borut Meh je zdaj zaposlen kot izvršni direktor Nove Kreditne banke Maribor (naši viri trdijo, da se vozi s službenim audijem A6, ukvarjal pa naj bi se s korporacijskimi zadevami), v NKBM pa je prišel na izrecno povabilo predsednika uprave banke Matjaža Kovačiča, s katerim se poznata še iz časov, ko sta skupaj delala v Gorenju. Komentator poslovnega časnika Finance Stanislav Kovač je Mehu, kot dolgoletnemu šefu Mure, pred nekaj dnevi argumentirano očital, da ni pravočasno prestrukturiral Mure.
Spopad za novo vodstvo HSE (gre za enega izmed najpomembnejših vzvodov odločanja v slovenski energetiki) naj bi na politični ravni potekal med SD in Zares, pri čemer je iz stranke Gregorja Golobiča slišati, da naj bi ustni dogovor okoli koalicijske pogodbe predvideval, da energetika pripada Zaresu. Toda Golobič, čeprav je generalni direktor direktorata za energetiko na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač stoodstotni Golobičev kader (medklic: Janez Kopač si menda želi mesto predsednika uprave Geoplina), naj bi izvisel že pri kadrovanju nove Petrolove uprave, kjer naj bi zmagala nenavadna interesna koalicija med šaleškim lobijem (Aleksander Svetelšek, Jani Živko), Združenjem mladih menedžerjev Yes (Rok Vodnik) in Socialnimi demokrati (Roman Dobnikar in delno Mariča Lah). Golobičev kandidat za člana uprave Petrola, pristojnega za energetiko, naj bi bil Aleksander Mervar, ki pa ga je, kljub priporočilu člana nadzornega sveta Petrola Bruna Koreliča, zdaj že predsednik uprave Petrola Svetelšek – kot mandatar za sestavo uprave – menda gladko odpikal. V kadrovanje Petrolove uprave naj bi bil močno vpleten še minister Lahovnik, ampak ne v povezavi z Golobičem. Čeprav se Mervar omenja tudi kot eden od kandidatov za vodenje HSE, je glavni Mehov protikandidat vendarle Uroš Rotnik, predsednik uprave Termoelektrane Šoštanj, ki je pred nekaj meseci razmeroma presenetljivo postal predsednik upravnega odbora Slovenske odškodninske družbe. Rotnika naj bi podpiral generalni sekretar SD Uroš Jauševec. Mimogrede, vlada je pred nekaj dnevi za nove člana nadzornega sveta HSE imenovala Mojco Kert Kos, Franca Žlahtiča, Franca Žerdina in Igorja Tičarja.
Zanimivo, da so na dan pricurljale tudi govorice o domnevnem mobbingu s homoseksualnim ozadjem, povezanim z Muro, Borutom Mehom in enim od njegovih nekdanjih sodelavcev S. M. (ime in priimek je znan uredništvu), ki naj bi zaradi tega Muro celo zapustil. Meh je v ožjih družbah sicer zagotavljal, da si je S. M. zadeve izmislil. S. M. je bil tiskovni predstavnik Mure, pozneje pa je pristal v kabinetu nekdanje Janševe ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič. Govori se tudi, naj bi se v času direktorovanja Boruta Meha del marketinškega denarja Mure, preko preplačanih in poslovno menda nepotrebnih modni revij, odlival v žepe tako imenovanega ljubljanskega modnega gejevskega lobija.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Meh matej lahovnik Jožeta Zagožna Janševa Matjaža Kovačiča Stanislav Kovač Gregorja Golobiča Janez Kopač Aleksander Svetelšek Jani Živko Rok Vodnik Roman Dobnikar Mariča Lah Aleksander Mervar Bruna Koreliča Uroš Rotnik Uroš Jauševec Mojco Kert Kos Franca Žlahtiča Franca Žerdina Igorja Tičarja S. M. Zofije Mazej Kukovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Deplasirano: Mura pred bankrotom, bivši šef Borut Meh pa bi vodil HSE?!