objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 30. julij 2009 ob 06:49

Iris Mulej: Nama mi ni plačala niti centa, Trebušakova pa se ne oglaša!
Bernarda Trebušak manekenki ni plačala reklamiranje delikatese
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Septembra lani je predsednica uprave veleblagovnice Nama Bernarda Trebušak svečano odprla vrata prenovljene delikatese v središču Ljubljane. Na sprejemu pa ni bilo manekenke in nekdanje miss Slovenije Iris Mulej, katere ogromna fotografija še vedno krasi Namino fasado, obrnjeno na Slovensko cesto, njene fotografije pa so se pojavile tudi v prvi številki prestižne revije Nama magazin, katere urednica je novinarka Jane in Obrazov, Petra Kancler. Po naših informacijah Iris Mulej od Bernarde Trebušak ni prejela vabila, čeprav je bila prvi obraz Namine promocije. Po mnenju nekaterih ji Trebušakova vabila ni poslala zato, ker se je po žensko zbala, da jo bo Mulejeva popolnoma zasenčila, vsekakor pa je kasneje med damama izbruhnil resen poslovni prepir.
Iris Mulej nam je povedala, da ji vodstvo Name še do danes ni plačalo honorarja za njeno sodelovanje v Namini promociji delikatese; še več, vodstvo Name se je enostransko odločilo Mulejevo uporabiti v marketinški akciji dlje in več, kot je bilo dogovorjeno. Plakat z Iris Mulej še vedno visi na pročelju Name, kljub temu da je bilo zmenjeno, da bo tam samo en mesec, fotografije Iris Mulej, ki jih je posnel Dean Dubokovič, pa je Nama – brez dovoljenja manekenke – uporabila tudi na mestnih avtobusih. Mulejeva nam je priznala, da z Namo pogodbe še ni podpisala, ker ji je Trebušakova v podpis ponudila pogodbo, ki je bila drugačna od tiste, za katero so se dogovorili. Mulejeva zato sumi, da Trebušakova, sicer članica združenja mladih menedžerjev Yes, namerno odlaša s podpisom pogodbe, ker ne želi plačati celotne promocije. "Nama mi doslej ni plačala niti centa, direktorice Bernarde Trebušak pa ne morem dobiti na telefon," trdi Mulejeva. Ker se ji Trebušakova ne odziva na telefonske klice, niti na poslana SMS-sporočila, se je manekenka odločila, da zadevo preda ljubljanskemu odvetniku Mihaelu Šuštarju.

Namina plat zgodbe pa je nekoliko drugačna: za vse naj bi bila kriva Iris Mulej in njen zastopnik ter bivši fant Jure Zorčič.
"Vzrok za neporavnan znesek (honorar) tiči v pravici uporabe promocijskega materiala, ki prvotno s strani Mulejeve in njenega zastopnika Jureta Zorčiča ni bila časovno omejena. Z njenim kasnejšim predlogom (o omejitvi pravic uporabe promocijskega materiala na določeno obdobje) se ne strinjamo, dogovorjeno višino plačila pa smo več kot pripravljeni poravnati. To smo že nekajkrat sporočili tudi Mulejevi in sicer s pozivom k izstavitvi računa," trdijo v Nami.
Če bo Iris Mulej tožila Namo zaradi neplačila, to ne bo edina podobna tožba znane manekenke. Mulejeva namreč preko odvetnika Zorana Korenčana že toži podjetje Suzuki Odar, ker so njene fotografije brez dovoljenja uporabili na jumbo plakatih med marketinško akcijo za avtomobile znamke Suzuki.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bernarda Trebušak Iris Mulej Petra Kancler Dean Dubokovič Mihaelu Šuštarju Jure Zorčič Zorana Korenčana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Iris Mulej: Nama mi ni plačala niti centa, Trebušakova pa se ne oglaša!