objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Ponedeljek, 3. avgust 2009 ob 10:34

Za fiasko Sare Isakovič največ kriva njena ambiciozna mama Rebeka?!
Po debaklu najboljše slovenske plavalke na svetovnem prvenstvu v Rimu je slišati govorice, da je Sarina plavalna kariera pod velikim vprašajem, kriva pa naj bi bila njena mama Rebeka Isaković
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Najboljša slovenska plavalka Sara Isakovič, ki študira na znani univerzi Berkeley v San Franciscu, je na svetovnem prvenstvu v Rimu doživela pravi fiasko, potem ko se ji v njeni paradni disciplini – 200 metrov kravl – ni uspelo uvrstiti niti v finale. Čeprav so jo v minulih mesecih pestile bolezni in poškodbe, je žal vse bolj očitno, da je Isakovičeva daleč od prave forme, še huje, njena nadaljnja vrhunska plavalna kariera je očitno pod velikim vprašajem.
Naši viri trdijo, da naj bi največ zaslug za Sarin rimski debakel imela njena ambiciozna mama Rebeka Isakovič, ki tako ali drugače bdi nad hčerkino kariero. Nekdanja plavalka in pozneje stevardesa Adrie Airways, z dekliškim priimkom Porenta, iz ozadja vleče vse niti plavalne in poslovne kariere svoje hčerke, toda stvari (ji) očitno uhajajo iz rok. Pri tem Rebeki Isakovič kobajagi pomaga športni menedžer ne preveč odličnega slovesa Tim Farčnik iz podjetja Si.Sport.

Rebeka Isakovič je pred dvema letoma za Sarinega neuradnega menedžerja najela nekdanjega športnega novinarja Jureta Zorčiča, enega od prvih slovenskih športnih menedžerjev, ki naj bi njeni hčerki pomagal pri karieri. Rebeka, Sara in Jure so se na sestanku prvič dobili leta 2007 v ljubljanskem City Pubu in sodelovanje se je začelo. Zorčič naj bi Sari priskrbel nekaj sponzorjev, hkrati pa naj bi Saro v njenem matičnem klubu, plavalnem klubu Žito Gorenjka iz Radovljice, kjer je alfa in omega Ciril Globočnik, tudi direktor slovenske plavalne reprezentance, debelo izkoriščali. Sara naj bi padla v Globočnikove biznise: tako naj bi jo podjetje Svilanit brez enega samega evra plačila, menda pa tudi brez njene vednosti, natisnilo na mega plakate, Globočnik pa jo je prepričeval, da je to dobro za njeno promocijo.
Rebeka Isakovič, ki je z možem, letalskim inštruktorjem Nenadom Isakovičem - Nešom nekaj let živela v Dubaju (Nenad Isakovič v Dubaju dela še danes in občasno prihaja v Slovenijo, Sarin brat Gal pa letalstvo študira na Danskem), je Zorčiču za protiuslugo ponujala manekenske posle v Arabskih emiratih, ki naj bi jih srbska manekenka in nekdanja miss Srbije Jelena Jakovljević zrihtala tedanji Zorčičevi intimni prijateljici Iris Mulej. Jakovljevićeva se je pozneje poročila s šejkom Saidom bin Draijem in letos so jo razglasili celo za poslovno žensko leta v Dubaju. Zorčič in Mulejeva sta na podlagi dogovora Jakovljevićevi poslala kopico promocijskih fotografij in DVD z Iris Mulej v glavni vlogi, vendar se Jakovljevićeva ni več oglasila. Rebeka Isakovič pa se je Zorčiču opravičevala, češ, Jelena Jakovljević bin Drai je malo čudna in ljubosumna na Iris, potem ko je videla njene fotografije. Iris Mulej zato poslovno nikoli ni odpotovala v Dubaj.


Po naših informacijah je Rebeka Isakovič hotela postati celo popularnejša od Sare; novinarje, predvsem rumeni tisk, je vabila v družinsko hišo na Bledu in se pridno nastavljala fotografom, medtem ko se Sarin oče Nenad Isakovič v hčerkino plavalno kariero ni preveč vmešaval. Rebeka Isakovič se je hitro sprla z vodilnimi ljudmi iz slovenske plavalne srenje, zato Sare avgusta lani ni hotela niti pospremiti na olimpijske igre v Peking. Jureta Zorčiča je prosila, naj gre na letališče on, kar je tudi storil. Po SMS mu je sporočila, da se ji Globočnik in tipi iz plavalne zveze "gravžajo". Ko pa je Sara priplavala srebrno medaljo in postala superzvezda, je Rebeka Isakovič po mobilnem telefonu Zorčiču dala vedeti, naj se ob vrnitvi Sare iz Pekinga ne prikaže na brniškem letališču. Potem so se odnosi med Rebeko Isakovič in Zorčičem zaostrili do konca, posledice pa je žal nosila Sara; mimogrede, Sara in Zorčič sta se vedno odlično razumela. Ko je Zorčič za Saro uredil sestanek z vodstvom ljubljanske podružnice Hypo Alpe Adria Bank, ki so nameravali postati sponzorji Sare Isakovič, ji je mama Rebeka preprečila prihod na sestanek. Niti sporočila ni, da hčerke ne bo v Ljubljano; presenečeni bankirji so nekaj časa čakali, potem pa začudeni odšli. Ko je Zorčič za nek spletni portal javno skritiziral delo posameznikov, povezanih s plavalno kariero Sare Isakovič, mu je mama Rebeka poslala SMS, da ga ne potrebuje več. Pozneje mu je še povedala, da ga je stornirala zato, ker je dal tisto izjavo, ki jo je želela medijem dati sama. Po odhodu Sare Isakovič na študij v Združene države Amerike je promocijo in trženje najboljše slovenske plavalke prevzel že omenjeni Tim Farčnik.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sara Isakovič Rebeka Isakovič Tim Farčnik Jureta Zorčiča Ciril Globočnik Nenadom Isakovičem - Nešom Gal Jelena Jakovljević Iris Mulej Saidom bin Draijem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za fiasko Sare Isakovič največ kriva njena ambiciozna mama Rebeka?!