objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 11. avgust 2009 ob 07:13

Radio Ognjišče pod ministrico Širca kasira še več evrov kot pod Janšo
Imajo dober status: lani dobrih 114, letos več kot 230 tisoč evrov
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Veliki zmagovalec letošnjega javnega razpisa ministrstva za kulturo za financiranje programskih vsebin radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega radijskega in televizijskega programa je Radio Ognjišče, ki mu je ministrica Majda Širca namenila 231.911,00 evrov. Samo za primerjavo: lani, ko je bila na oblasti desnosredinska vladna koalicija Janeza Janše, minister za kulturo pa Vasko Simoniti (ki bi ga levičarski umetniki najraje utopili v žlici vode), je Radio Ognjišče, d.o.o., ki je v posredni lasti slovenske rimskokatoliške cerkve, na dveh medijskih razpisih skupaj pokasiral 171.815,45 evra; na razpisu, kjer je tokrat dobil več kot 230 tisoč evrov, pa je Radio Ognjišče lani prejel "samo" 114.615,45 evra. Radio Ognjišče skoraj zagotovo nekaj davkoplačevalskega denarja pričakuje tudi iz naslova drugega razvpitega medijskega razpisa, kobajagi namenjenega za pluralizacijo medijev, zato že lahko ugotovimo, da se Radiu Ognjišče pod levosredinsko vlado Boruta Pahorja in ministrico Širca (Zares) sploh ne piše slabo, morda celo bolje kot pod Janšo.
Radio Ognjišče je skupno vsoto dobrih 230 tisoč evrov prejel za različne projekte; največ za informativni program (100.000), preostali del denarja pa je za ločena projekta Bobu bob in Drugo plat.

Drugi veliki zmagovalec razpisa pa je Janez Ujčič, prvi človek mariborske lokalne televizije RTS. Njegova družba Tele 59, d.o.o., izdajatelj RTS, je skupaj pokasirala zavidljivih 175.770,00 evrov, od tega največ za pripravo novičarske oddaje Kronika (skoraj 120 tisoč evrov). Pregovorno spretni Ujčič in njegova televizija RTS na medijskih razpisih tudi sicer praviloma prejemata veliko finančnih sredstev.
Najmanj državnega denarja je na omenjenem razpisu pokasiral Radio Kobarid, ki so mu na ministrstvu za kulturo namenili vsega skupaj 5200 evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Majda Širca Janeza Janše Vasko Simoniti Boruta Pahorja Janez Ujčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Radio Ognjišče pod ministrico Širca kasira še več evrov kot pod Janšo