objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 15. avgust 2009 ob 06:59

Vodušek razrešil urednika Budjo in želi ostati večinski lastnik Info TV
Vladimir Vodušek združil funkciji izvršnega direktorja in odgovornega urednika
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Po sredini skupščini komercialne televizije Info TV (v pisarni ljubljanskega notarja Milana Dolgana), ki je trajala vsega skupaj dobrih deset minut, naj bi se začela dokapitalizacija medijske družbe, na podlagi katere naj bi vrednost Info TV dvignila na 525 tisoč evrov. Družba Triglav Naložbe, ki obvladuje 40-odstotni lastniški delež in ima dva člana upravnega odbora od treh možnih (tretji je Vladimir Vodušek, ki je hkrati izvršni direktor in preko svojega podjetja Publica d.o.o. večinski, 51-odstotni lastnik Info TV), odločitve o dokapitalizaciji menda še ni sprejela, medtem ko Vodušek želi še naprej ostati večinski lastnik televizije s sedežem v ljubljanskih Stegnah. Vodušek nam je po skupščini potrdil, da namerava za dokapitalizacijo zbrati dovolj svežega denarja, potrebuje pa okoli 270 tisoč evrov. Kapital naj bi pridobil tudi s kreditom pri eni od slovenskih bank.
Vodušek nam je tudi povedal, da je z mesta odgovornega urednika Info TV razrešil Bojana Budjo, nekdanjega urednika na Slovenskih novicah, ki pa do nadaljnjega ostaja na televiziji. Vodušek je zdaj funkcijo odgovornega urednika prevzel sam, kot svojega namestnika za uredniško delo pa je postavil Martina Tomažina, nekdanjega sodelavca v oddaji Odmevi na TV Slovenija, zdaj redaktorja Voduškove oddaje Vroči stol na Info TV.
Spomnimo: na sredini skupščini je član upravnega odbora Info TV postal tudi Miran Ribič, direktor korporativnega komuniciranja v Zavarovalnici Triglav, ki naj bi kmalu postal prokurist, z mesta člana upravnega odbora pa je odstopil podjetnik Dani Dujovič, ki je Vodušku s kapitalom pomagal kupiti večinski delež televizije. Predsednik upravnega odbora je ostal Andrej Eržen (Triglav Naložbe), manjšinski, 9-odstotni lastnik Info TV pa je še vedno njen ustanovitelj Leo Oblak.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Dolgana Vladimir Vodušek Bojana Budjo Martina Tomažina Miran Ribič Dani Dujovič Andrej Eržen Leo Oblak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vodušek razrešil urednika Budjo in želi ostati večinski lastnik Info TV