objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 18. avgust 2009 ob 07:40

Če ne poznaš plesnih korenin, ne moreš biti dober plesalec
Na plesni šoli Urška končali mednarodne priprave, prišel je tudi ruski zvezdnik Viktor Nikolovski
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Vrhunski plesni pari si v poletnih mesecih privoščijo zelo malo počitnic. Tisti najbolj zagreti le kakšen teden dni odklopa na morju, potem pa odplešejo veselo nazaj na plesni parket. Že tradicionalno pa za kondicijo in uspešen štart v novo sezono poskrbi plesna pedagoginja in strokovnjakinja za latinskoameriške plese, Barbara Nagode Ambrož. Na tako imenovane avgustovske plesne mednarodne priprave povabi strokovnjake športnega plesa, ki svoje znanje in izkušnje delijo s plesalci.

Letos je priprave v PŠ Urška, katerih tema je bila  Nazaj h koreninam, obiskalo okoli 100 plesalcev osemnajstih nacionalnosti. Seveda niso manjkali Urškini najboljši plesalci na čelu z Zoranom Plohlom in Tatjano Lahvinovič, pa Petrom Majzljem in Majo Geršak. Sezono sta uspešno začela tudi Kristjan Burazer in Martina Plohl, ki je Zoranova sestra. Direktno iz Moskve sta priletela nekdanja trikratna svetovna prvakinja v kombinaciji in nekdanja soplesalka Miše Cigoja, Anastazija Novožilova, s plesalcem Aljošo Zaharinom, ki si želita skupaj osvajati plesne vrhove. Vse plesalce sta učila Bryan Watson in Carmen Vincelj, ki veljata za enega najuspešnejših profesionalnih parov na svetu, ter Peter Townsend, ki je priletel direktno iz Avstralije in velja za enega največjih strokovnjakov za športni ples. Plesno znanje sta podajala tudi Italijana Anna Bruno in Sergio Cogno, ki sta bila tekmovalni par kar 35 let. Seveda ni manjkal angleški pedagog Peter Maxwell, ki vsako leto organizira tudi veliko plesno tekmovanje v Monte Carlu pod pokroviteljstvom hanovrske princese Caroline. Ruski pedagog in nagrajeni koreograf Viktor Nikolovski pa je plesalcem vseskozi ponavljal, da morajo biti unikatni v svojem plesnem performansu in ne smejo kopirati ali biti podobni komur koli na plesišču; še najmanj pa svojemu pedagogu.

Priprave so potekale kar cel dan in že zjutraj je plesalce "raztegovala" ena največjih mojstric pilatesa Tina Jarc Šifrar, Metka Mesesnel Bizilj pa jih je pripravljala na dolga tekmovanja, kjer mora biti "timing" kondicije pravilno razporejen. Iz Sarajeva je priplesal Sergej Milicija, ki dobro ve, kako usmerjati plesno energijo, pa seveda Barbara Nagode Ambrož, ki pravi, da če ne poznaš korenin, težko gradiš dobro bodočnost. Bodočnost plesalcev je seveda zazrta v bližnja tekmovanja. Najprej odprto prvenstvo Nemčije, nato pa London International, ki velja poleg Blackpoola za enega od top of the top tekmovanj na področju športnega plesa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Barbara Nagode Ambrož Zoranom Plohlom Tatjano Lahvinovič Petrom Majzljem Majo Geršak Kristjan Burazer Martina Plohl Miše Cigoja Anastazija Novožilova Aljošo Zaharinom Bryan Watson Carmen Vincelj Peter Townsend Anna Bruno Sergio Cogno Peter Maxwell Viktor Nikolovski Tina Jarc Šifrar Metka Mesesnel Bizilj Sergej Milicija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če ne poznaš plesnih korenin, ne moreš biti dober plesalec