objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 27. avgust 2009 ob 12:29

Damjan Murko: Ko sem ga prvič vtaknil, je zakričala …
Mariborskemu estradniku naj bi idejo za knjigo dal politik Zmago Jelinčič Plemeniti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Po knjigah o najbolj razvpiti slovenski ločenki Urški Čepin in najbolj znanemu slovenskemu transseksualcu Salome smo na knjižne police dobili še biografijo mariborskega estradnika Damjana Murka. Napisala jo je Marjanca Scheicher, ena od urednic tabloidne revije Nova; Marjanca je razmeroma neznano novinarsko ime, v zadnjem času pa je prepoznavna predvsem po banalnem jeziku pisanja – pogosto namreč uporablja besedice fuk in kurac. Čeprav zase trdi, da je z Murkovo knjigo "postala več kot novinarka, postala naj bi kulturnica".
Glavni junak knjige Damjan Murko z novinarkino pomočjo v knjigi z naslovom Srečen, ker sem moški opisuje svoje življenje, od rojstva do nedavne zavrnitve povabila za sodelovanje v televizijskem resničnostnem šovu Kmetija slavnih na Pop TV. Izvemo nekaj pikantnih podrobnosti, denimo to, da mu biološki oče še vedno ni čestital za poroko z Majo Žilavec, o Murkovem intimnem odnosu z nekdanjim menedžerjem Dejanom Debelakom, sicer pa se bo knjiga poskušala prodajati predvsem z opisi Murkovih (domnevnih) erotičnih dogodivščin.
Poglejmo dva odlomka v tem stilu:
Meni pa se ni zdelo niti najmanj smešno, ko me je moj junak pustil na cedilu. Seveda mislim na junaka v hlačah, ki je uplahnil kot dehidrirana kumara, ko je bil čas za akcijo. Pred Majo sem imel fukfrendico, ime ji je bilo Brigita, in že od vsega začetka sva govorila le o seksu. Nikoli se nisva zaljubila, ampak sva se privlačila le telesno. In ko je prišel čas za pravo akcijo, se je zgodilo to, česar ne privoščim nobenemu moškemu. Junak ni hotel stati in moj moški ponos je bil ranjen …
Kot pobesnel bik sem jo želel nategniti povsod, na pralnem stroju, v avtu, med koruzo. Ko sem ga prvič vtaknil, je zakričala in kljub temu nisem nehal …

Knjigo, ki so jo včeraj dopoldne predstavili v ljubljanskem lokalu Bachus, je izdala tržiška založba Učila, redna cena knjige pa je 19,90 evra. No, če jo naročite preko spleta, kljub vsemu stane nekaj manj, to je 16 evrov. Na dopoldansko promocijo biografije 24-letnega Damjana Murka, po poklicu slaščičarja, je prišel tudi poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je Murka menda nagovoril, naj sploh napiše biografsko knjigo.
Kaj pa Murko: on se smeji in trdi, da "živi od tistih, ki ga ne marajo". In še, da je "na pragu kariere, ki bi mu jo lahko zavidal celo Aleksander Veliki."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urški Čepin Salome Damjana Murka Marjanca Scheicher Majo Žilavec Dejanom Debelakom Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Damjan Murko: Ko sem ga prvič vtaknil, je zakričala …