objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 30. avgust 2009 ob 08:39

Cvikl zaradi Jerce grozi stanovalcem z blokado soseske
Cvikland: generalni sekretar vlade namerava brez soglasja sosedov ograditi Čebelarsko ulico
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl je stanovalcem in lastnikom stanovanj na Čebelarski ulici poslal dopis, v katerem jim sporoča, da se je odločil postaviti nov vhod za avtomobile in obiskovalce v sosesko. Dopis so njegovi sosedje prejeli 17. avgusta (torej neposredno po vlomu Cviklove hčerke Lane in sina Tilna v njegovo hišo, potem ko je Cvikl med sinovim dopustovanjem na morju zamenjal ključavnico); Cvikl tudi sporoča, da se bodo dela izvedla že v začetku septembra, vse stroške pa naj bi plačal iz lastnega žepa – tako vsaj zagotavlja.
Cvikl je v pismu med drugim zapisal, da se na Čebelarski ulici dogajajo "varnostno nesprejemljivi incidenti in da je soseska preveč odprta za naključne sprehajalce, potencialne vlomilce in druge nadležneže". Cvikl trdi, da so zaradi njegovega "javnega delovanja postali preveč nadležni paparaci", ki nemoteno vstopajo po dostopni poti, fotografirajo in motijo Jerco Legan. "V nekaj tednih s partnerico načrtujeva poroko, ob koncu leta pričakujeva otroka, skratka, preveč izzivov za tako imenovane paparace in nepovabljene goste. Čeprav sem se z nekaterimi od vas o nameravanem že pogovarjal in razumel, da se načeloma strinjate, vas prosim, da sprejmete ta dopis kot končno informacijo o načrtovani izvedbi del okoli Čebelarske," trdi Cvikl v posebnem dopisu ljudem, ki živijo na Čebelarski.

Dopis generalnega sekretarja vlade pa je očitno razjezil stanovalce soseske, kjer Cvikl tako ali tako ni preveč priljubljen, kot trdijo naši viri. Njegov poseg v sosesko bi ogrozil pešpoti, parkiranje in celo požarno pot, poleg tega Cviklu očitajo, da se je odločil za ultimativni način urejanja soseske. Iz pisem, ki so jih Cviklu poslali nekateri stanovalci in lastniki stanovanj v soseski, je razvidno, da Cviklu ne bodo dali soglasja za "zaklepanje" soseske. "Poseg zaradi sebičnega izboljšanja lastnega bivanja pomeni degradacijo bivalnega okolja ostalih in celote, zato tega ne moremo dopustiti,“ pravi eden od stanovalcev, drugi pa ugotavlja, da je "težko je računati, da bodo stanovalci soseske sprejeli predlog, ki daje rešitev enemu na račun vseh, pravih razlogov in argumentov pa Cvikl ne pove". Nenavadno je tudi, trdijo naši sogovorniki iz Čebelarske, da se Cvikl in Leganova pritožujeta nad paparaci, čeprav se največkrat sama ponujata tabloidom. Nekdo pa je duhovito pripomnil, da želi Cvikl iz Čebelarske narediti Cvikland, po vzoru Michaela Jacksona in njegovega Neverlanda.
Drama na Čebelarski ulici, odkar se je tja vselila magistra antropologije Jerca Legan, Cvikl pa je tako ali drugače izselil svoja dva otroka iz prvega zakona, se očitno nadaljuje. Medtem pa naj bi bodoča zakonca Cvikl že rezervirala del vladnega kompleksa Brdo za njuno veliko poroko, ki bo 19. septembra. Natančnejših informacij o poroki in nivoju storitev, ki sta si jih zaželela Cvikl in Leganova, ni mogoče dobiti, saj v Javnem gospodarskem zavodu Protokolarne storitve Republike Slovenije Brdo podatkov o naročnikih ne dajejo. Znano pa je, da sta Cvikl in Leganova del dopusta preživela v vili Pršivec, bolj znani kot "Drnovškova brunarica", kjer sta plačala 60 evrov na dan. Za mnoge je neokusno in sporno že samo dejstvo, da Cvikl za dopustovanje in poroko sploh izkorišča vladne in protokolarne objekte, ki sodijo v pristojnost generalnega sekretarja vlade, torej njega samega. Po naših informacijah je moral Iztok Purič, dolgoletni direktor JGZ Brdo, takoj po nedavnem pogrebu poslanca Aleksandra Ravnikarja v Kranju oditi na Brdo, kjer sta ga čakala Cvikl in Leganova, da se dogovorijo o poroki.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikl Lane Tilna Jerco Legan Michaela Jacksona Drnovškova Iztok Purič Aleksandra Ravnikarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cvikl zaradi Jerce grozi stanovalcem z blokado soseske