objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 2. september 2009 ob 06:44

Ogorčeni Cavazza bo tožil zaradi očitkov, da zanemarja družinski grob
Na sliki groba, ki so jo objavile novinarke Lady, sploh ni grob družine Cavazza
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Slavni igralec in režiser Boris Cavazza namerava tožiti odgovorno urednico tabloidne revije Lady Barbro Jermann in založniško podjetje Delo Revije zaradi žaljivega klevetanja o domnevno zapuščenem grobu družine Cavazza. V zadnji številki revije Lady se je namreč pojavil daljši članek z naslovom Spomin na Damijana Cavazzo prerašča plevel, kjer nepodpisane novinarke Lady Borisa Cavazzo in njegovega sina Sebastjana obtožujejo, da sta pozabila na smrt sinov in bratov Damijana (spomnimo: Damijan je v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah preminil 20. marca letos) in Kristjana (tragično je umrl leta 1991 med snemanjem videospota za skupino Miladojka Youneed) ter prve žene in mame treh Cavazzinih sinov Mojce, zato naj bi bil njihov družinski grob na ljubljanskih Novih Žalah v "žalostnem stanju". "Zakaj si Boris in Sebastjan ne utrgata kakšno uro ali dve, da bi pri mojstru kamnoseku naročili vsaj skromno spominsko ploščo, porezali travo, odstranili plevel, posadili kakšno rožo, ali pa vsaj prinesli vazo s kakšno plastično cvetico, v cvetličarnah imajo zelo lepe, Damijanu, Kristjanu in njuni mami pa občasno prižgali tudi kakšno svečko. Če morda ne vedo, dobijo se takšne, ki gorijo tudi po mesec dni," so med drugim porogljivo napisale novinarke Lady. Kdo konkretno je avtor(ica) članka, se ne ve, saj članek, kljub svoji dolžini in promociji v drugih edicijah Dela Revij, bojazljivo in neprofesionalno ni bil podpisan.
Po izidu članka pa se je hitro izkazalo, da grob, ki so ga v Lady celo fotografirali, in fotografijo, poleg slik Borisa, Sebastjana in Damijana Cavazze tudi objavili, sploh ni njihov družinski grob. Novinarke Lady in urednica Jermannova pred objavo članka očitno niso niti najmanj preverile, ali je zapuščeni in preraščeni grob dejansko grob družine Cavazza, kaj šele, da bi Borisa in Sebastjana pred objavo članka novinarsko korektno vprašali, zakaj ne skrbita za družinski grob.

Zato je Boris Cavazza upravičeno ogorčen. "To, kar so objavili, me je globoko prizadelo, ker so poslikali grob, v katerem ni več mojih, ker smo jih prekopali v skupen grob na starih Žalah,“ pravi Cavazza. Igralec in režiser je pokojna sinova, bivšo ženo in njeno mamo dal prekopati že pred tremi meseci, kar bi uredništvo Lady zlahka preverilo, če bi Borisa Cavazzo samo poklicali po telefonu ali mu poslali elektronsko pošto. Cavazza je članek ocenil kot globoko žaljiv in napovedal tožbe. Zgrožena pa je tudi Oriana Girotto, druga žena Borisa Cavazze in mama njegovega sina Aleksandra, ki je za nameček celo sodelavka Dela Revij kot urednica lepotnih strani v reviji Modna. Ko je Oriana prebrala novico, jo je menda pretreslo; komentarji v članku so po njenih besedah ogabni, to, da v Lady objavljajo brez preverjanja, pa nedopustno. Oriana ima čisto prav, nenazadnje bi novinarke Lady lahko vprašale kar njo, saj se skoraj vsak dan srečujejo, hihitajo in opravljajo na hodnikih v stolpnici Dela, kjer domujejo uredništva Dela Revij.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Cavazza Barbro Jermann Sebastjana Kristjana Mojce Oriana Girotto Aleksandra

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ogorčeni Cavazza bo tožil zaradi očitkov, da zanemarja družinski grob