objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 11. september 2009 ob 06:53

Novinarja Lomovška odpustili zaradi Kresalove in menda seksa v Milanu?!
Pravo zadje afere naj bi bilo poizvedovanje o erotičnih eskapadah Katarine Kresal, ministrica pa zgrožena
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Mitja Lomovšek, nekdanji novinar Slovenskih novic, ki je moral pred nekaj meseci zaradi razvpite afere s Špelo Predan, tiskovno predstavnico Hokejske zveze Slovenije, zapustiti časopisno hišo Delo, naj bi odkril pravo ozadje odpustitve z mesta športnega urednika Novic in nepričakovane prekinitve delovnega razmerja. Spor s Predanovo (potekal je predvsem po SMS-sporočilih) naj bi bil samo povod, da se ga je nekdanja Delova uprava pod vodstvom Petra Puhana na hitro znebila, je prepričan Lomovšek. Puhan naj bi se za ta korak odločil zato, ker naj bi nanj pritiskal ljubljanski odvetnik Miro Senica, znan tudi kot partner predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, trdi zdaj samostojni novinar Lomovšek; to pa naj bi mu potrdila tudi ena od nekdanjih urednic Slovenskih novic in zaupnica Andrijane Starina Kosem, kasneje razrešene predsednice upravnega odbora Dela (ime in priimek je znan uredništvu, vendar ne želi biti imenovana). Lomovšek naj bi bil blizu senzacionalnemu novinarskemu razkritju o potovanju Kresalove in Senice z zasebnim letalom v Milano, kjer naj bi domnevno zahajala v enega izmed tamkajšnjih erotičnih klubov. Podrobnosti o tem, kakšne spolne prakse naj bi prakticirala, so po pripovedovanju Lomovška znane uredništvu. Lomovšek (mimogrede, Lomovšek za mnoge, zlasti pa akterje njegovih novinarskih zgodb, velja za spornega novinarja) je prepričan, da je Senica izvedel za njegovo poizvedovanje domnevnih milanskih eskapad, zato naj bi poskrbel, da zgodba nikoli ne bi zašla v časnik Slovenske novice.

Občutljivo zgodbo je Lomovšek izvedel od svojega znanca Mitje Ovna, kontroverznega Ljubljančana, ki se predstavlja za novinarja, ima pa izkaznico manj znane ameriške tiskovne agencije Polar Bear. Mitja Oven pa naj bi informacije iz Milana dobil od varnostnika Katarine Kresal, ki naj bi mu bilo ime Stan. Mitja Oven naj bi bil sodelavec slovenske obveščevalne službe Sova, plačevala pa naj bi ga tudi ameriška obveščevalna služba Cia. Med vojno v Bosni in Hercegovini naj bi v Sarajevu pomagal nekaterim Američanom. Petinštiridesetletni Oven, ki naj bi pred leti v Beogradu obiskoval vojaško akademijo, menda ne dela nič, denarja naj bi imel dovolj, pred leti pa je bil nekaj časa tudi predsednik Inline hokejske zveze; za njegov klub je igral celo nekdanji smučar Jure Košir. Po Lomovškovih navedbah Mitja Oven občasno obiskuje razvpiti gejevski klub Stadtkramer  v Celovcu, kamor je pogosto zahajal tudi pokojni koroški deželni glavar Jorg Haider.
Mitja Oven se je Lomovšku ponudil, da mu bo priskrbel informacijo, kdaj se bosta Senica in Kresalova spet odpravila v erotični klub sredi Milana, za plačilo pa naj bi mu ponudil tudi podatke, pomembne za odločitev notranje ministrice o posmrtni podelitvi slovenskega državljanstva baronu Antonu Codelliju, o čemer je Lomovšek veliko pisal v Slovenskih novicah. Marca letos je Lomovšek Ovnu plačal za obljubljene podatke in dokumente, ki pa jih od Ovna ni dobil. Kljub številnim pozivom mu Oven denarja ni hotel vrniti, zato je Lomovšek Ovna prijavil ljubljanskim kriminalistom.
Lomovšek pravi, sta se z Ovnom bežno poznala kot novinarja, novembra lani pa ga je Oven poklical po telefonu in mu povedal zgodbo o policijskem vdoru v nek nezakoniti klub na Parmovi ulici v Ljubljani, ki naj bi ga razkril Oven, kot tajni sodelavec policije. Zato naj bi mu neznanci grozili s pištolo, naperjeno v glavo. Zgodba je Lomovška kot novinarja zanimala, zato sta se z Ovnom tudi dobila. Oven, ki je Lomovšku polaskal, da mu zaupa kot novinarju, mu je pokazal dokumente in uradno prijavo dogodka, zato mu je Lomovšek verjel. Potem mu je Oven predlagal še eno zgodbo, za katero je očitno vedel, da ga bo zanimala. Povedal mu je, da ima zelo dobre zveze pri samem vrhu ministrstva za notranje zadeve in da pozna policijskega varnostnika z imenom Stan, ki varuje ministrico Kresalovo. Mitji Ovnu je bilo znano, da je Lomovšek pred leti sodeloval pri razkritju svingerskega poslanca Aurelija Jurija, zato je Lomovšku ponudil, da mu bo izdal podatke, kdaj bosta Senica in Kresalova odšla v Milano, kjer naj bi obiskala nek zasebni sadomazohistični klub (po nekaterih nepreverjenih informacijah naj bi šlo za klub Sadistique oziroma Nautilus). Oven mu je ponudil tudi dokumente z denacionalizacijsko zadevo barona Codellija, o čemer je Lomovšek že napisal deset člankov. "Oven me je prepričal," trdi Lomovšek, "da ima tesne zveze s Kresalovo, zato mu je verjel. Poleg tega se je spomnil na oddajo Trenja, kjer sta o potovanjih Kresalove v Milano govorila poslanec Branko Grims in nekdanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar," pravi Lomovšek. Mimogrede, o šopingu Kresalove in Senice v Milanu so poročali tudi nekateri drugi mediji.
V nadaljevanju uradne prijave, ki jo je Lomovšek 25. avgusta podal na Policijski postaji Ljubljana Center, je podrobno opisano (glej faksimile), kako se je Oven 9. marca v prostorih Lesnine na Brdu sestal z neko uslužbenko ministrstva za notranje zadeve, dan pozneje pa mu je Lomovšek v lokalu Fetiš ob Ljubljanici izročil 250 evrov avansa, še 250 evrov pa naj bi mu plačal ob predaji dokumentov. Vendar dokumentov ni bilo, Oven pa mu denarja tudi ni hotel vrniti. Namesto tega je Oven začel groziti Lomovšku, da je baraba in mu poslal številna grozilna SMS-sporočila, denimo naslednje: "Špela te je spravila iz službe. Jaz bom pa poskrbel,  da ne boš dobil službe in še odgovarjal". Glede na to, da je Lomovšek kasneje Ovna opazil v družbi Kresalove pred znano restavracijo As v Knafljevem prehodu, je njegove grožnje začel jemati resno; zgrozil naj bi se tudi, kakšni ljudje se družijo z vodilnimi politiki. Zato se je odločil Mitjo Ovna prijaviti policiji, od policije pa pričakuje, da bo ukrepala odgovorno in hitro.
Tako se je očitno tudi zgodilo, čeprav dokončna usoda kazenske ovadbe še ni znana. Ljubljanska policija je Mitjo Lomovška namreč že 3. septembra obvestila, da so na podlagi preiskave suma storitve kaznivega dejanja 31. avgusta na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja goljufije.
Na ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal smo naslovili vprašanje, ali je, skupaj s partnerjem in odvetnikom Mirom Senico, potovala v Milano, kjer naj bi obiskovala tudi erotične klube, ali držijo informacije, da pozna Mitjo Ovna, in ali se je z njim že srečala pred ljubljansko restavracijo As? Kresalova nam je odgovorila, da je "zgrožena nad tem, na kakšen nivo se je nekdo pripravljen spustiti, da bi diskreditiral mojo osebno intergireto. Gre za lažniva in žaljiva namigovanja. Z mojim zasebnim partnerjem nisva nikoli bila v omenjenem klubu v Milanu, niti v kateremkoli podobnem klubu kjerkoli drugje. Mitje Ovna, ki naj bi te informacije posredoval Mitji Lomovšku osebno ne poznam“. Tudi Miro Senica nam je zatrdil, da "z življenjsko partnerko gospo Katarino Kresal nista nikoli obiskovala kakršnihkoli erotičnih klubov ne v Milanu ne kjerkoli drugje". Senica še pravi, da "osebno, vsaj ne da bi vedel, ne poznam ne Petra Puhana, ne Mitje Lomovška in ne Mitje Ovna."


Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitja Lomovšek Špelo Predan Petra Puhana miro senica Katarine Kresal Andrijane Starina Kosem Mitje Ovna Stan Jure Košir Jorg Haider Antonu Codelliju branko grims Zdenka Cerar ,

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novinarja Lomovška odpustili zaradi Kresalove in menda seksa v Milanu?!