objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 14. september 2009 ob 08:55

Kontroverzni Oven trdi, da Lomovšek natolcuje o Milanu in Kresalovi
Razkrita identiteta varnostnika Stana: gre za nekdanjega pripadnika specialne enote policije
2009 Pozareport

Odpri galerijo


V četrtek smo objavili zelo odmeven članek o nekdanjemu novinarju Slovenski novic Mitji Lomovšku, ki naj bi službo na Delu pred nekaj meseci izgubil zaradi afere s svetovalko za odnose z javnostmi in tiskovno predstavnico Hokejske zveze Slovenije Špelo Predan, pravo ozadje prekinitve delovnega razmerja pa naj bi bilo njegovo novinarsko poizvedovanje domnevnih erotičnih eskapad ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal ter njenega partnerja, znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senice, v Milanu. Podatke o tem naj bi Lomovšku priskrbel kontroverzni Ljubljančan Mitja Oven, novinar agencije Polar bear, ki ga je Lomovšek na koncu prijavil ljubljanski policiji, ta pa je Ovna po krajši preiskavi, zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije, kazensko ovadila na okrožno državno tožilstvo.
Katarina Kresal in Miro Senica trdita, da gre za "lažniva ter žaljiva obrekovanja in da nikoli nista bila v omenjenem ali podobnem klubu v Milanu ali kjerkoli drugje". Oba tudi trdita, da Mitje Ovna osebno ne poznata, čeprav, zanimivo, Mitja Lomovšek zagotavlja, da je Ovna videl skupaj s Kresalovo pred prestižno ljubljansko restavracijo As, kamor Kresalova in Senica sicer pogosto zahajata. To je Lomovšek povedal tudi kriminalistom.
Zdaj se je oglasil Mitja Oven, ki je po objavi članka po mobilnem telefonu grozil Lomovšku. Med drugim mu je poslal naslednje SMS-sporočilo: "Civilna tožba in kazenska ovadba zoper tebe je v teku in še kaj zanimivega". Nam pa je po elektronski pošti sporočil (citirano brez lektorskega posega), "da najodločneje zanika nekatere neresnične navedbe v članku z naslovom Novinarja Lomovška odpustili zaradi Kresalove in menda seksa v Milanu?! Uvodoma ste v članku še pazljivo izbirali besede in uporabljali pogojnik, s katerimi ste pazljivo navajali, da naj g. Lamovšek bi odkril nekakšno ozadje odpustitve iz njegovega prejšnjega delovnega mesta, da naj bi bil njegov spor z go. Predanovo povod za njegovo odpustitev, da naj bi bil g. Lomovšek blizu novinarskemu odkritju in tako naprej. Potem pa me v oči zbode dejstvo, da ste v nadaljevanju iz uporabe pogojnika pogumno prešli na uporabo faktičnega navajanja dejstev, kot da bi natolcevanje g. Lomovška veljalo citirati in mu brezpogojno verjeti. Tako na primer pišete, da je g. Lomovšek zgodbo izvedel od Mitje Ovna, da Mitja Oven obiskuje nek klub v Celovcu, da je g. Oven ponudil dokumente z denacionalizacijsko zadevo g. Codellija in tako naprej. Predvsem podarjam, da so med ostalimi skrajno neresnične naslednje navedbe: natolcevanja v zvezi obiskovanjem kluba v Celovcu, natolcevanje o posredovanju kakršnihkoli informacij glede obiskovanja g. Senice in ge. Kresalove Milana, natolcevanje v zvezi s posredovanjem nekakšnih podatkov glede odločitev ge. Kresalove v zvezi z podelitvijo državljanstva g. Codellija, jemanje denarja od g. Lomovška, poznanstvo z varnostnikom ge. Kresal, itd. Ker v zadeve, navedene v vašem članku, nisem nikakor vpleten in ker o zadevah, ki jih navajate ne vem nič, vas pozivam, da za vse navedeno priskrbite dejstva, v nasprotnem primeru pa se nemudoma javno opravičite za navajanje neresnic in natolcevanja na podlagi pričanja neke osebe. Trenutno se z odvetniki še posvetujem, kako bi bilo za blatenje mojega imena ter klevete najustrezneje ukrepati, odškodninska tožba in kazenska ovadba bosta v kratkem času sledili.
Kot smo že zapisali, naj bi se Mitja Oven predstavljal kot novinar, pa tudi kot sodelavec slovenske obveščevalne agencije Sova in celo ameriške Cie, kar naši viri, ki dobro poznajo obveščevalno srenjo, ocenjujejo kot neumnost. Hkrati pa opozarjajo, da Oven "vendarle ima neke čudne zveze v določenih državnih strukturah“. Kot pomenljiv primer navajajo osrednjo državno proslavo ob 15. obletnici osamosvojitve leta 2006, na ploščadi pred Cankarjevim domom. Oven se je pojavil v prvih vrstah, med diplomatskim zborom. Ker je bil oblečen skoraj kot klošar, ga je varnostnik hotel vljudno odstraniti, toda Oven mu je po nosom pomahal s posebnim vabilom na njegovo ime.
Smo pa medtem že razkrili identiteto "varnostnika Stana", ki naj bi ga poznal Mitja Oven, kot je Lomovšek povedal kriminalistom. Gre za Staneta alias Stanka Bogovčiča, nekdanjega pripadnika specialne enote policije, ki je bil šofer in varnostnik Kresalove po tem, ko je začela politično kariero, postala predsednica LDS, ni pa še bila ministrica za notranje zadeve. Po naših informacijah je Bogovčiča plačevala odvetniška pisarna Mira Senice, podobno kot tedanjega tajnika Kresalove, mladega celjskega pravnika Sergeja Šuštarja, ki je Kresalovi prenašal poslovni kovček. Bogovčiča naj bi Kresalovi in Senici priporočil upokojeni poveljnik specialne policije Vinko Beznik. Naši viri še trdijo, da naj bi imel Bogovčič odločilno besedo pri izboru uradnih varnostnikov Kresalove iz Urada za varnost in zaščito, ko je postala ministrica za notranje zadeve in varovana oseba.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitji Lomovšku Špelo Predan Katarine Kresal Mira Senice Mitja Oven Staneta Stanka Bogovčiča Sergeja Šuštarja Vinko Beznik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kontroverzni Oven trdi, da Lomovšek natolcuje o Milanu in Kresalovi