objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 18. september 2009 ob 10:52

Boruta Pahorja jutri ne bo na poroko Milana Cvikla in Jerce Legan
Potratno: mega poroka med generalnim sekretarjem vlade Milanom M. Cviklom in Jerco Legan v protokolarnem objektu na Brdu naj bi stala okoli 50 tisoč evrov ali več kot sto plač delavke v Gorenju
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Priprave na drugo mega poroko leta (za Janezom Janšo in Urško Bačovnik), ki bo v soboto na Brdu pri Kranju, ko se bosta poročila generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl in njegova nova spremljevalka, magistra antropologije Jerca Legan, so v polnem teku. Sredi prejšnjega tedna sta Cvikl in Leganova na Brdu opravila tako imenovano "suho vajo", sicer pa se priprave odvijajo v popolni tajnosti. V molk so se zavili predvsem uslužbenci protokolarnega objekta Brdo, kar je po svoje razumljivo; protokolarni objekti namreč sodijo v pristojnost generalnega sekretarja vlade in Cvikl je šef tamkajšnjih uslužbencev. Smo pa izvedeli, da naj bi stroški poroke stali nekaj manj kot 50 tisoč evrov, kar znese približno 100 povprečnih plač ene delavke v Gorenju, kjer napol obupani zaposleni pravkar štrajkajo. To je sicer nekaj manj, kot je na istem kraju julija letos stala poroka med Alešo Kandus (Medex) in Gregorjem Benčino (Jelovica), ki sta se na prizorišče poroke pripeljala v dveh ločenih helikopterjih; to poroko so celo nekateri njuni svatje ocenili za "najbolj potratno poroko v zgodovini samostojne Slovenije in navadno preseravanje".
Seznam vabljenih je menda velika skrivnost bodočih zakoncev Cvikl, poroko pa naj bi pred mediji zaprla tudi z najetimi varnostniki. Jerca Legan nam je včeraj pojasnila, da je "sobotno slavje povsem zasebne narave, namenjeno svatom, med katerimi ni medijskih predstavnikov in s tem naj bi bile povezane vse ostale podrobnosti". Po naših informacijah naj bi na poroki igrala (tudi) glasbenika iz Srbije in Grčije, ki ob torkih in četrtkih igrata v ljubljanskih restavracijah Figovec in Krpan. Zaenkrat je uradno znano torej samo to, da bo Leganovi poročno obleko pripravila znana modna oblikovalka Maja Ferme. Leganova nam prav tako ni hotela zaupati, kdo bosta njuni priči in koga od znanih Slovencev pričakujeta na Brdu. Na naše vprašanje, ali sta bodoča zakonca Cvikl kakšnemu mediju prodala ali podelila ekskluzivne pravice do spremljanja oziroma fotografiranja sobotne poroke, nam Leganova ni odgovorila. Tovrstna nenadna zasebnost je pravzaprav nenavadna, kajti Cvikl in Leganova sta podrobnosti iz njunega zasebnega življenja v zadnjih nekaj mesecih veselo razlagala medijem; še pred nekaj dnevi sta na spletnemu portalu 24ur.com objavila celo vrsto pozerskih fotografij iz njunega osebnega arhiva. Zato bo zanimivo videti, kje in kdaj se bodo nenadoma pojavile fotografije njune sobotne poroke, kobajagi zaprte pred javnostjo. Po dosedanjih izkušnjah sodeč bodo fotografije s poroke zakoncev Cvikl kmalu preplavile večino slovenskih tabloidnih revij.

Je pa tudi slišati, da nekateri njuni "znanci in prijatelji" tako rekoč bežijo stran od poroke, ker naj bi bila bodoča zakonca Cvikl preveč razvpita in kontaminirana z njunimi najnovejšimi in javnosti že znanimi aferami. Mnogi, ki so dobili vabila, se menda opravičujejo, da imajo druge nujne obveznosti, celo v tujini. Eden izmed medijsko znanih obrazov, ki je vabilo na poroko dobil, vendar ga na Brdo ne bo, nam je v šali dejal, da bodo letala Adrie Airways v petek in soboto nabito polna, če bodo res odpotovali vsi tisti, ki so Cviklu in Leganovi rekli, da morajo ta konec tedna nujno v tujino. Vabilo je dobil tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki nam je sporočil, da na poroko ne pride (Pahor je danes na uradnem obisku v Rimu in Vatikanu). Ker se med poznavalci družabne scene ve, da si Leganova na poroki želi predvsem tako imenovano druščino iz ljubljanske restavracije Valvasor, kjer sta bodoča zakonca Cvikl silvestrovala skupaj z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal, odvetnikom Mirom Senico in poslovnežem Janezom Škrabcem ter njegovo ženo Sonjo Poljanšek Škrabec, bo zanimivo videti, ali bodo vsi ti na Brdo res prišli. Kresalova nam je sporočila, da na vprašanje, ali gre na poroko ali ne "ne more odgovoriti, ker na vprašanja zasebne narave ne odgovarja". To je sicer povsem nepotrebno ministričino izmikanje in sprenevedanje, kajti Kresalova je v številnih intervjujih odgovorila že na desetine povsem zasebnih vprašanj, zato lahko upravičeno sklepamo, da se želi izogniti pritrdilnemu odgovoru, da na poroki enostavno bo. Po naših informacijah pa na mega sobotni poroki na Brdu ne bo obeh Cviklovih otrok iz prvega zakon, Lane in Tilna.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janezom Janšo Urško Bačovnik Milan M. Cvikl Jerca Legan Alešo Kandus Gregorjem Benčino maja ferme Borut Pahor Katarino Kresal Mirom Senico Janezom Škrabcem Sonjo Poljanšek Škrabec Lane Tilna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Boruta Pahorja jutri ne bo na poroko Milana Cvikla in Jerce Legan