objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 24. september 2009 ob 13:03

Denis Sarkič, novinar Vest.si, kmalu novi piarovec Pahorjeve stranke?!
Neuradno: Sarkič naj bi na sedežu Socialnih demokratov začel delati v začetku oktobra
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Največja vladna stranka Socialni demokrati naj bi kmalu dobila novega tiskovnega predstavnika, to pa naj bi postal Denis Sarkič, novinar in snemalec spletnega portala Vest.si ter nekdanji fotograf tednika Mladina, trdijo naši viri. Generalni sekretar SD Uroš Jauševec nam je potrdil, da je Denis Sarkič v najožjem izboru kandidatov za piarovca SD ob še nekaterih drugih imenih, menda prav tako novinarjih, ki pa jih Jauševec ni hotel izdati. Po naših informacijah pa je že vse dogovorjeno za Sarkiča, ki naj bi na sedežu SD začel delati v začetku oktobra. Na vprašanje, poslano po elektronski pošti, ali bo zares pristal v štabu stranke SD, nam Sarkič včeraj ni odgovoril.
Mimogrede, Sarkičeva intimna prijateljica Špela Vovk je zaposlena kot svetovalka za stike z javnostmi v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja.
Denis Sarkič je tudi manjšinski solastnik podjetja Vest založništvo d.o.o., ki izdaja spletni portal Vest.si. Za ta portal, ki ga ureja nekdanji odgovorni urednik Mladine Jani (uradno Janko) Sever, sicer velja, da je po uredniški politiki zelo blizu LDS in Zares, največji posamični lastnik pa je ljubljanska oglaševalka agencija Futura DDB, ki je – preko hčerinskih podjetij – sodelovala v predvolilni kampanji LDS na lanskih volitvah v državni zbor. Spletni portal Vest.si se je na letošnjih dveh precej spornih razpisih ministrstva za kulturo (famoznem skladu za pluralizacijo medijev in sofinanciranju kulturnih projektov za audiovizualne medije), kjer so sodelovala številna medijska podjetja, znašel med največjimi prejemniki denarja. Skupno so dobili nekaj več kot 90 tisoč evrov, kar predstavlja skoraj 70 odstotkov prihodkov podjetja v preteklem letu. Javno dostopni podatki v zadnjem času pa kažejo precejšnji padec branosti portala Vest.si, medtem ko podatki iz bilance podjetja Vest založništvo d.o.o. za poslovno leto 2008 prikazujejo tudi precejšnjo izgubo: beležijo več kot 172 tisoč evrov minusa.
V poslovnem smislu gre očitno precej boljše Sebastjanu Jeretiču, nekdanjemu piarovcu Socialnih demokratov. Po lanskih volitvah v državni zbor je ustanovil podjetje Neuro PR, ki se ukvarja z lobiranjem in stiki z javnostmi. Po nekaj mesecih delovanja so – poleg Jeretiča – v njem zaposleni že trije piarovci: Barbara Berger, nekdanja sodelavka kabineta predsednika države Danila Turka, Slavica Tucakov, ki je do nedavnega vodila stike z javnostmi na sedežu SD, in Jože Špiljak, še en nekdanji svetovalec vodstva Socialnih demokratov na Levstikovi 15.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Denis Sarkič Uroš Jauševec Špela Vovk Boruta Pahorja Jani Janko Sever Sebastjanu Jeretiču Barbara Berger Danila Turka Slavica Tucakov Jože Špiljak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Denis Sarkič, novinar Vest.si, kmalu novi piarovec Pahorjeve stranke?!