objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 27. september 2009 ob 10:22

Cvikl postaja Urška Čepin vlade, Pahor bi ga res moral razrešiti!
Nove skrivalnice: račune za razkošno poroko na Brdu naj bi plačala Cviklova tašča Dragica Marta Sternad
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl ostaja na svojem položaju, je na sredini tiskovni konferenci potrdil predsednik vlade Borut Pahor, potem ko naj bi bil med njima "odpravljen zaplet, ki ga je bilo treba tudi javno razčistiti". Zaplet naj bi nastal zavoljo informacije v enem od slovenskih medijev, da "bodisi jaz ali generalni sekretar vlade ni govoril resnice," je dejal Pahor in ponovil, da glede imenovanja Aleša Guliča za direktorja Urada za informiranje nima pomislekov in po njegovih besedah je Gulič lahko v prihodnje zelo dober direktor urada. Pahor naj bi Guličevo kandidaturo v vladi podprl, potem ko je Cvikl revizijsko poročilo navedel kot razlog, zakaj prejšnji direktor Drago Čepar urada ne more voditi še naprej. Kot je znano, je Vatikan ogorčen zaradi imenovanja Guliča, toda Pahor je bil glede tega včeraj odločen; imenovanje direktorjev uradov je suverena pravica države in vlade.
Toliko okoli afere Gulič. Po odzivu velikega dela javnosti sodeč pa je Pahor vendarle naredil napako, ker Cvikla ni razrešil. "Glavni problem Cvikla je sicer povezan z afero Gulič, ampak ta je samo posledica načina dela Milan Cvikla," trdijo naši viri. "Gre za Cviklov življenjski slog, ki se ga je nalezel v zadnjem času, odkar živi z razvpito Jerco Legan, ki meče čudno luč na vlado in sedanjih kriznih časih blazno iritira ljudi." Od drame z otroci iz prvega zakona pred očmi sosedov in policije (kdo pa še svoje otroke javno razglasi za "polnoletne kriminalce"), do razkošne poroko na Brdu in neokusnega samopromocijskega bombardiranja tabloidov s fotografijami, ki prikazujejo zakonca Cvikl v slogu Habsburžanov. Vse to je daleč preseglo njuno zasebnost, Cvikl postaja Urška Čepin vladajoče koalicije (to dokazujejo spletni forumi in podatki branosti člankov o Cviklu in Jerci Legan), najnovejše informacije, ki prihajajo iz protokolarnega objekta Brdo, pa vnovič dopuščajo možnost, da Cvikl zavaja javnost glede računov in plačil nenavadno pogoste uporabe vladnih protokolarnih objektov in kulinaričnih storitev.
Izkazalo se je namreč, da se Cvikl tako rekoč kar naprej zabava po dvorcih in brunaricah, ki so v lasti države, za vse to pa plačuje (pre)nizko ceno. Poleg tega: ne samo, da je Cviklovo prepogosto uporabljanje protokolanih objektov že samo po sebi neprimerno in sumljivo (Cvikl je namreč kot generalni sekretar neposredni šef direktorja JGZ Brdo Iztoka Puriča, ki mu za nameček kmalu izteče mandat, zato naj bi bil do Cvikla še previdnejši), Cviklova pojasnila glede plačil in udeležbe njegovih gostov na zabavah v prokolarnih dvorcih so praviloma v nasprotju z izjavami tamkajšnjih uslužbencev.

Tako je Cvikl 18. junija v protokolarni Grad Strmol, na praznovanje svoje petdesetletnice, povabil kopico prijateljev. Po njegovih beseda jih je bilo nekaj deset, račun, ki ga je Cvikl plačal in pred dvema dnevoma tudi pokazal novinarjem, pa je znašal skromnih 1.162 evrov. Toda pozor, referentka prodaje na Strmolu je novinarjem pojasnila, da v Grad Strmol sprejmejo največ 26 ljudi, najnižja cena po osebi pa je sto evrov za hrano, medtem ko pijačo zaračunavajo posebej. Hiter izračun pokaže, da je Cvikl plačal neverjetno nizko ceno (nekaj deset ljudi pomeni najmanj trideset, kar znaša 3 tisoč evrov brez pijače), poleg tega ni jasno, kako je lahko v grad spravil več ljudi, kot jih dovoljujejo pravila gradu. Mimogrede, samo za primerjavo: kulinarične in postrežbene storitve protokolarnega Gradu Strmol so primerljive s prestižno restavracijo As v Ljubljani, kjer bi Cvikl za podobno fešto odštel najmanj 8 tisoč evrov, trdijo poznavalci.
Milan Cvikl in Jerca Legan sta letos poleti sedem dni preživela v protokolarni Vili Pršivec, ki jo je pred dvema letoma želela kupiti Heather Mills, nekdanja žena legendarnega Beatla Paula McCartneya. Cvikl je plačal 434 evrov, kolikor po ceniku stane sedem nočitev v malem apartmaju za dve osebi s takso. Bivanje v večjem apartmaju stane 100 evrov na noč, kje točno sredi prazne Vile Pršivec sta dejansko spala Cvikl in Leganova, pa lahko samo ugibamo.
Največja uganka pa je plačilo računa za sobotno poroko, ki naj bi stala okoli 50 tisoč evrov. Cvikl račun skriva, novinarjem pa je povedal, da bo račun tako ali tako plačala njegova sorodnica, pri čemer naj bi šlo za taščo, torej mamo Jerce Legan, magistro sociologije Dragico Marto Sternad iz Novega Mesta. Dejstvo, da naj bi račun za poroko generalnega sekretarja z magistro antropologije plačala njegova tašča, je bizarno že samo po sebi (tisti, ki Cvikla bolje poznajo, sicer pravijo, da je to "tipično Cviklovo", Jerca Legan pa v ožjih družba že nekaj časa jamra, da z Milanom nimata ravno veliko denarja), toda Iztok Purič trdi, da so bili računi (očitno gre za več različnih računov) izstavljeni Cviklu osebno. Zato smo to želeli razčistiti s Cviklom, ki nam je sporočil, "da sta bila izdana in plačana računa iz zasebnega naročila pri tržni dejavnosti JGZ Brdo naslovljena na naročnika. Strošek katerekoli poročne gostije lahko krije kdorkoli od sorodnikov". Če verjamemo Cviklu, sta bila računa potemtakem že plačana, čeprav je na sredini tiskovni konferenci novinarjem dejal, da še ne; torej sta bila plačana v četrtek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikl Borut Pahor Aleša Guliča Drago Čepar Jerco Legan Urška Čepin Iztoka Puriča Heather Mills Paula McCartneya Dragico Marto Sternad

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cvikl postaja Urška Čepin vlade, Pahor bi ga res moral razrešiti!