objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 29. september 2009 ob 07:01

Smetano pobral Mark Čuček, glasbeni kolega Matjaža Gantarja
Po Tasiču in pred Brankovičem so se za posel na Slovenskih železnicah udarili zavarovalniški brokerji in njihovi lobisti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Tik pred imenovanjem Gorana Brankoviča za novega predsednika uprave Slovenskih železnic, so na železnicah izbrali podjetje, ki bo za Slovenske železnice v prihodnje opravljalo posredovanje zavarovalniških storitev. Doslej je za SŽ donosne zavarovalniške brokerske posle obvladovala nekdanja predsednica uprave Zavarovalnice Triglav Nada (Nadežda) Klemenčič, preko svojega zasebnega podjetja Za & Svet zavarovalno posredovanje d.o.o..
Spomnimo: upravo SŽ je po odstopu Matica Tasiča začasno vodil član nadzornega sveta Aleš Tavčar, ki naj bi ga med nadzornike "spravil" poslanec Socialnih demokratov Dušan Kumer. Tudi zakulisni boj za novo zavarovalniško brokersko hišo se je po vsem sodeč odvil med različnimi interesnimi strujami znotraj največje vladne stranke, med številnimi ponudniki se je namreč vnelo ostro lobiranje. Primorci naj bi favorizirali podjetje Centauri d.o.o., ki ga vodi nekdanji uslužbenec zavarovalnice Adriatic Sandi Oblak. Zanj naj bi lobiral tudi minister za promet Patrick Vlačič, kajti Oblak je z Vlačičem in nekdanjim ministrom za promet Markom Pavliho pred osmimi leti sodeloval pri "študiji s primerjalno analizo zavarovalnih tveganj ob naravnih nesrečah". Gospodje se torej že dolgo poznajo. Štajerci, zbrani okoli predsednika nadzornega sveta Andreja Godca (mimogrede, Godec je vplivni član SD v Slovenskih Konjicah in član štajerskega prometnega lobija še iz časov, ko je bil direktor Agencije za železnice njegov svak Anton Medved, ki je bil blizu nekdanjemu ministru za promet iz vrst Slovenske ljudske stranke Antonu Bergauerju), so forsirali mariborsko podjetje Sora plus d.o.o., katerega vodi javnosti neznan Matjaž Osim, lastnika pa sta Marta Osim in Nina Breznik.
Po zakulisnem prerivanju je brokerski posel uspelo pridobiti ljubljansko podjetje Individa svetovanje d.o.o., registrirano na Dunajski 156. Na istem naslovu sta prijavljeni še dve podjetji s podobnim imenom, Individa Solutions zavarovalniško zastopanje, in Individa IBC, vsa tri pa so v lasti Marka Čučka, znanega kot dobrega glasbenega kolega predsednika uprave KD Group Matjaža Gantarja. Kar je mnoge presenetilo, kajti Čučkova Individa nima referenc na zavarovalniškem brokingu velikih gospodarskih sistemov, saj so doslej tržili predvsem finančne sklade in prodajo zavaravanja fizičnim osebam. Mimogrede, Čuček je tudi nekdanji poslovni partner Tanje Kosec, ki je bivšemu prvemu človeku Pivovarne Laško Bošku Šrotu nekaj časa posojala ime in ljubljanski naslov za njegovo fantomsko podjetje Kolonel.
Naši viri še trdijo, da naj bi posel za Individo zlobirala predvsem članica nadzornega sveta Branka Neffat, s pomočjo Roberta Bužana, enega od številnih svetovalcev na SŽ, ki ga je za nedoločen čas zaposlil odstopljeni šef uprave Matic Tasič.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gorana Brankoviča Nada (Nadežda) Klemenčič Matica Tasiča Aleš Tavča Dušan Kumer Sandi Oblak patrick vlačič Markom Pavliho Andreja Godca Anton Medved Antonu Bergauerju Matjaž Osim Marta Osim Nina Breznik Marka Čučka Matjaža Gantarja Tanje Kosec Bošku Šrotu Branka Neffat Roberta Bužana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Smetano pobral Mark Čuček, glasbeni kolega Matjaža Gantarja