objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 30. september 2009 ob 07:12

Andrej Škufca s svojo Madžarko prvič nastopil pred publiko
Škufca je z nastopom zadovoljen, še posebej, ker je bil to prvi. Mihi Vodičarju in Nadiji Bičkovi 800 evrov nagrade
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Z 31-letno madžarsko črnolasko Melindo Torokgyorgy, s katero sta začela skupaj trenirati dobra dva tedna po majskem blackpoolskem tekmovanju (praktično takoj, ko je Melinda svojemu dosedanjemu plesnemu partnerju Italijanu Mauriziu Vescovu sporočila odločitev, da ne želi več plesati z njim), sta nastopila prejšnji vikend kar na Melindinem domačem terenu. Osmo odprto prvenstvo v Kisteleku sta organizirala Jozsef in Jozsefne Torokgyorgy, Melindina mama in oče, ki imata plesni klub Pro-Art že od leta 1981.
Andrej Škufca nam je o njunem prvem nastopu sporočil naslednje: "Z nastopom sem zadovoljen, še posebej, ker je bil najin prvi. Ljudje so naju sprejeli z velikim odobravanjem, skratka pozitivno. Nakazala sva smer, v katero se bova razvijala in zame je bilo pomembno, da to vidijo."
Melindin prejšnji plesalec Benečan Maurizio Vescovo, s katerim sta se razšla v precej nenavadnih okoliščinah, naj bi menda za razpad njunega partnerstva izvedel iz našega telefonskega klica, ko smo ga prosili za komentar. Takrat nam je takole povedal, da je "biznis pač biznis. Če se je tako odločila, bom tudi jaz pogledal naokoli za novo soplesalko, ali pa se bom predal poučevanju plesa. Želim jima veliko uspeha, a iskreno vam moram priznati, da nikoli nisem bil navdušen nad Andrejevim stilom plesanja. Ampak, če bosta trenirala, jima lahko še uspe." Maurizio si je pred kratkim našel novo plesalko, Litovko Andreo Vaidilaite. Andrej in Melinda pa pridno trenirata in prvi pokazatelj, kje sta, bo že 15. oktobra na parketu znamenitega londonskega Albert Halla na tekmovanju imenovanem International, ko se bosta prvič skupaj podala med profesionalne pare.

Sta pa v Kisteleku v članski konkurenci v latinskoameriških plesih slavila Slovenca, Jurij Bartagelj in Jagoda Štrukelj ter za osvojeno prvo mesto prejela 700 evrov. Sto evrov več pa sta v skupnem seštevku pobasala Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Po dolgem času sta se pojavila na tekmovanju in zasedla četrto mesto v latinskoameriških in tretje v standardnih plesih. Nadija je še posebej blestela v črni latinskoameriški obleki, ki jo je skreirala ena od naših najboljših oblikovalk plesnih oblek Saša Pust. Miha in Nadija sta takoj po tekmovanju odpotovala v Durban v Južno Afriko, kjer sta osvojila svetovni pokal v kombinaciji desetih plesov. Državna prvaka v tej plesni zvrsti, Miša Cigoj in Anna Matus, se tekmovanja, zaradi še vedno neurejenih razmer z Annino izpisnico, žal nista mogla udeležiti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Melindo Torokgyorgy Mauriziu Vescovu Jozsef Jozsefne Torokgyorgy Andreo Vaidilaite Jurij Bartagelj Jagoda Štrukelj Miha Vodičar Nadija Bičkova Saša Pust Miša Cigoj Anna Matus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andrej Škufca s svojo Madžarko prvič nastopil pred publiko