objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. september 2009 ob 09:34

Železnice: če bo Turšičeva imenovana, grozi revolt sindikatov, morda stavka
Nekaj ur pred prihodom novega prvega človeka Slovenskih železnic Brankoviča naj bi Natašo Turšič imenovali za direktorico nepremičnin
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Jutri, prvega oktobra, bo z delom generalnega direktorja Slovenskih železnic začel Goran Brankovič (na fotografiji), danes, nekaj ur pred njegovim prihodom v podjetje, pa naj bi začasno poslovodstvo sprejelo vsaj eno pomembno kadrovsko odločitev, ki utegne povzročiti revolt železničarskih sindikatov in morda celo stavko. Aleš Tavčar, član nadzornega sveta in vršilec dolžnosti direktorja, ki naj bi ga med nadzornike železnic pripeljal poslanec Socialnih demokratov Dušan Kumer, bi rad s preglasovanjem drugega člana poslovodstva, delavskega direktorja Alberta Pavliča, za novo direktorico nepremičnin na Slovenskih železnicah imenoval Natašo Turšič, nekdanjo načelnico oddelka za poslovanje z nepremičninami na mestni občini Ljubljana. Še pred imenovanjem Turšičeve naj bi Tavčar zamenjal sedanjega direktorja nepremičnin Borisa Zrimca. Kot je znano, naj bi Turšičevo na železnice pripeljala vplivna članica nadzornega sveta Branka Neffat, ki je za nekatere medije sicer zanikala, da naj bi Turšičevo sforsirala zato, ker naj bi tudi sama imela določene nepremičninske interese, povezane s podjetji njenega sina in moža. Imenovanje Turšičeve naj bi podpirali določeni interesni lobiji, saj naj bi Turšičeva kmalu začela z načrtovano odprodajo nepremičnin, ki so v lasti Slovenskih železnic, pri čemer si nekateri menda obetajo enormne zaslužke.
Vsekakor pa je nenavadno, da nameravajo Turšičevo imenovati nekaj ur pred prihodom Brankoviča, ki očitno ne bo imel veliko možnosti, da si za vodenje železnic pripravi svojo ekipo. Izkazalo se je namreč tudi, da je njegov predhodnik na čelu železnic, prevaljski župan Matic Tasič, med nekajmesečnim mandatom na stolčku generalnega direktorja, zaposlil kar 22 svetovalcev direktorja (med njimi tudi sebe), in to celo za nedoločen čas. Mediji so doslej operirali s številko 12, toda svetovalcev naj bi bilo 22! Samo za plače teh 22 svetovalcev bodo na železnicah letno odšteli neverjetnih sedem milijonov evrov!
Za primerjavo: nekdanji generalni direktor Slovenskih železnic Tomaž Schara, ki je odletel po oblikovanju Pahorjeve vlade in za katerega je prometni minister Patrick Vlačič javno izjavil, da ne uživa njegovega zaupanja, je med svojim mandatom postavil samo tri svetovalce, pa še te korektno za nedoločen čas, ker jih je vezal na svoj direktorski mandat.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Goran Brankovič Aleš Tavčar Dušan Kumer Alberta Pavliča Natašo Turšič Borisa Zrimca Branka Neffat Matic Tasič Tomaž Schara Pahorjeve patrick vlačič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Železnice: če bo Turšičeva imenovana, grozi revolt sindikatov, morda stavka