objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 10:58

Pri Mačku na kavi: Dimovski snubil tudi Darka Krajnca in njegovo SMS
Predsednik Stranke mladih ne gre v Slovensko unijo z bivšim ministrom Vladom Dimovskim
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve Vlado Dimovski pospešeno ustanavlja novo politično stranko z delovnim imenom Slovenska unija. Po nekaterih informacijah naj bi imel zbranih nekaj več kot 50 podpisov od skupno 200, kolikor jih je potrebno zbrati za ustanovitev politične stranke. Dimovski naj bi snubil tudi nekdanjo poslanko Slovenske nacionalne stranke in Lipe Barbaro Žgajner Tavš, za katero se je že pred lanskimi parlamentarnimi volitvami govorilo, da utegne prestopiti med Socialne demokrate. Ko je Dimovski za nasvet glede Tavševe vprašal njenega bivšega strankarskega šefa Zmaga Jelinčila Plemenitega, mu je slednji Tavševo odsvetoval, rekel pa mu je tudi, da če bo vzel Tavševo, bo moral vzeti še predsednika Lipe in nekdanjega podpredsednika državnega zbora iz vrst SNS in kasneje liderja Lipe Saša Pečeta; oba, Tavševa in Peče naj bi po Jelinčičevih besedah delala samo zase, ne pa za stranko.
Nekdanji Pahorjev svetovalec in bivši vodilni funkcionar Socialnih demokratov Dimovski je za naš portal zanikal namigovanja časnika Dnevnik, da naj bi se med ustanovnimi člani Slovenske Unije znašel tudi nek finančnik, ki je blizu cerkvenih krogov; kar naj bi pomenilo, da Slovenska unije ne bo nujno levosredinske usmeritve. Dimovski pravi, da o tem ne ve nič, čeprav o imenih in priimkih bodočih članov stranke ne želi govoriti.
Se je pa Dimovski v sredo dopoldne sestal s predsednikom Stranke Mladih Slovenije Darkom Krajncem. Dobila sta se v ljubljanskem lokalu Maček, glede njunega pogovora pa je Dimovski zelo skrivnosten. Pravi samo, da sta "bila na kavi". Nekoliko bolj zgovoren je Krajnc, ki trdi, da sta se "pogovarjala o politiki in gospodarstvu in da se v marsičem strinjata". Kar zadeva članstvo v Slovenski uniji Krajnc pravi, da "on v Unijo z Dimovskim ne gre, pa tudi stranka SMS se z Unijo ne bo povezovala. Morda kdaj v prihodnosti, če bomo kompatibilni. Mi še vedno vztrajamo pri svojih idealih in socialno-zeleni programski usmeritvi," trdi predsednik SMS, ki je na lanske volitve v državni zbor šla v koaliciji s Slovensko ljudsko stranko pod tedanjim vodstvom celjskega župana Bojana Šrota. "Če pa bo smer Unije takšna, pa lahko morda skupaj predstavljamo resno alternativo obstoječi politiki zadnjih dvajsetih let," še pravi Krajnc in tako očitno dopušča možnost koalicije Slovenske unije in SMS.
Uspelo nam je pridobiti tudi ekskluzivno fotografijo srečanja "razširjene družine Dimovski-Mandl". Na nedavni tradicionalni prireditvi rezanja Stare trte na mariborskem Lentu je namreč prišlo do naključnega srečanja Vlada Dimovskega in njegove nove intimne prijateljice Petre Lesjak Mandl z njenim nekdanjim možem Vinkom Mandlom ml., vodjo svetniške skupine SD v mariborskem mestnem svetu. Spomnimo, Dimovski in Mandl ml. sta se na zadnjem kongresu SD v Mariboru potegovala za funkcijo predsednika konference, kjer je na koncu slavil Andrej Horvat. Dimovski je pred prihodom Vinka Mandla ml. pred Staro trto nazdravljal z velikim Mandlovim nasprotnikom, mariborskim županom Francem Kanglerjem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Dimovski Barbaro Žgajner Tavš Zmaga Jelinčila Plemenitega Saša Pečeta Darkom Krajncem Bojana Šrota Petre Lesjak Mandl Vinkom Mandlom ml. Andrej Horvat Francem Kanglerjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Mačku na kavi: Dimovski snubil tudi Darka Krajnca in njegovo SMS