objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Torek, 6. oktober 2009 ob 08:08

Sodni desant na tabloide: Cavazze tožijo Lady, Mirjam Korbar pa Novo!
Boris in Sebastian Cavazza tožita članka o zanemarjenem družinskem grobu, ki ni bil več njihov
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Sloviti igralec in režiser Boris Cavazza ter njegov sin Sebastian Cavazza tožita tabloidno revijo Lady (založniško podjetje Delo Revije) zaradi članka z naslovom "Spomin na Damjana Cavazzo prerašča pepel" in zahtevata vsak po 10 tisoč evrov odškodnine s sodnimi stroški in obrestmi vred.

Spomnimo: novinarke revije Lady so pred časom v nepodpisanem članku Borisu in Sebastianu Cavazzi očitale, da zanemarjata družinski grob, kjer je pokopan tudi marca letos preminuli Borisov sin in Sebastianov brat Damjan Cavazza. Po objavi članka in fotografije groba pa se je izkazalo, da sploh ne gre (več) za grob družine Cavazza, saj so Cavazze grob medtem že preselili. Če bi novinarke revije Lady pred objavo članka poklicale Borisa Cavazzo in ga preprosto vprašale za izjavo, zakaj ne skrbi za družinski grob, bi se to tudi izkazalo. Oče in sin Cavazza sta tožbo preko odvetnika Jožefa Klavdija Novaka iz odvetniške družbe Čeferin vložila kljub opravičilu uredništva Lady, saj naj bi bila "kršena pravica tožnikov do duševne integritete oziroma pravica do pietete". Bistveno pa je, kar v tožbi trdita Cavazzi, da so navedbe v članku neresnične, saj na fotografiji ni družinski grob družine Cavazza. Kar zadeva opravičilo uredništva Lady, v tožbi pravita, da se je revija Lady res opravičila, vendar samo Borisu Cavazzi, ne pa tudi Sebastianu. Članek z opravičilom je imel sicer precej osladen naslov "Boris, oprostite!"
Igralec Sebastian Cavazza je na revijo Lady menda jezen tudi zato, ker so pred nekaj meseci pisali o njegovi domnevnem ločevanju od žene in vizažistke Tine Cavazza, kar sta zakonca Cavazza kasneje zanikala. Novinarke Lady tega sicer niso zapisale, so pa tračarile, da naj bi Sebastian Cavazza svojo ženo varal z igralko Inti Šraj, ki je skupaj s Cavazzo igrala v filmu Vampir z Gorjancev.


Tožba Borisa in Sebastiana Cavazze pa menda najbolj skrbi odgovorno urednico Lady Barbro Jermann. Naši viri iz Dela Revij namreč pravijo, da direktor podjetja Matej Raščan razmišlja, kako bi urednico zaradi zaradi šlampaste objave članka finančno učinkovito udaril po žepu. Ali drugače, če bo Delo Revije prisiljeno plačati odškodnino, naj bi del denarja odtegnili Barbri Jermann od plače. Raščan se menda boji, da bo zaradi pisanja Lady tovrstnih odškodninskih zahtevkov vedno več.

Še večjo tožbo in višjo odškodnino pa – po naših informacijah – zahteva igralka Mirjam Korbar Žlajpah od tabloidne revije Nova, ki jo izdaja konkurenčno založniško podjetje Adria Media. Zaradi golih fotografij, posnetih letos poleti na enem od hrvaških otokov, kjer so se nudistično sončili Mirjam, njen mož Boštjan in njun sinček, igralka zahteva solidnih 25 tisoč evrov odškodnine. V Novi so poleg objave fotografij zapisali tudi "hudobno mnenje" neke očividke iz Ljubljane, ki naj bi dejala, da se ji "zdi igralka prava čarovnica, pa še obrita ni spodaj". Dele posameznih fotografij, kjer je vidno mednožje igralke Mirjam Korbar Žlajpah, so v reviji Nova sicer računalniško delno zameglili.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Cavazza Sebastian Cavazza Damjan Cavazza Jožefa Klavdija Novaka Tine Cavazza Inti Šraj Barbro Jermann Matej Raščan Mirjam Korbar Žlajpah Boštjan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sodni desant na tabloide: Cavazze tožijo Lady, Mirjam Korbar pa Novo!