objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 6. oktober 2009 ob 10:23

Prestopnik Pukšič trdi: do SDS imam čiste račune
Zaradi Franca Pukšiča, ki naj bi zadržal svojo osmo volilno enoto, bo v težavah z volilno bazo predsednik SLS Radovan Žerjav
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Novopečeni poslanec in član stranke SLS ter župan občine Destrnik Franc Pukšič, ki je pred nekaj dnevi iz Janševe SDS prestopil v Slovensko ljudsko stranko, je za naš portal zavrnil zahteve nekaterih vodilnih politikov svoje bivše stranke, naj povrne denar, s katerim je SDS plačala njegovo predvolilno kampanjo na volitvah v državni zbor jeseni 2008. Pukšič trdi, da za "takšen zahtevek ni nobene osnove, saj prvi odstavek 82. člena slovenske ustave jasno pravi, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. Na vseh volitvah do sedaj sem dosegel višji rezultat od povprečja stranke SDS, zato menim, da stranki nič ne dolgujem, saj bo tudi še tri leta na osnovi mojih glasov prejemala dotacijo. Tako imam do SDS čiste račune."
Franc Pukšič je na volitvah v državni zbor doslej vedno kandidiral v osmi volilni enoti, kjer je kot župan Destrnika precej popularen. Ker pa je to tudi volilna enota predsednika SLS Radovana Žerjava, se mnogim v SLS postavlja vprašanje, ali je Pukšič sploh kakšna okrepitev za njihovo stranko. SLS lahko na prihodnjih volitvah leta 2012 dobi največ štiri do šest poslancev, kar pomeni, da je iz osme volilne enote lahko izvoljen samo eden. Torej Pukšič, ki si je to verjetno že zagotovil pred prestopom v SLS (poleg tega Pukšič drugje zanesljivo sploh ni izvoljiv), kar pomeni, da se bo moral Žerjav preseliti v sedmo volilno enoto – Maribor. Tam pa bo trčil na drugega glasnega veljaka SLS, sedanjega župana štajerske prestolnice Franca Kanglerja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Pukšič Janševe Radovana Žerjava Franca Kanglerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prestopnik Pukšič trdi: do SDS imam čiste račune