objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 7. oktober 2009 ob 07:08

Škandal: organizator nove miss Slovenije ima blokiran bančni račun!
Mariborčanka Tina Petelin je nova miss Slovenija, izbrana na tajnem castingu v Radencih, razvpiti štajerski organizator Damir Osredečki pa fura dve podjetji v izgubah in blokiran bančni račun
2009 Pozareport

Odpri galerijo

V ponedeljek popoldne so na tiskovni konferenci v ljubljanskem hotelu Lev razglasili letošnjo miss Slovenije. To je postala 23-letna Mariborčanka Tina Petelin, bodoča magistra ekonomije, ki se je za naslov uradno najlepše Slovenke potegovala že lani, letos pa jo je na casting v Radence osebno povabil direktor podjetja Epa Ideje in novi lastnik licence Damir Osredečki.
Tiskovno konferenco je presenetljivo povezoval Mark Popovič, pevec nekdanje fantovske skupine Game Over in občasni voditelj na TV Paprika, sicer zaposlen v podjetju Paleste (ukvarja se s prodajo rabljenih avtomobilov), katerega lastnik je Aleš Čepin, eden od solastnikov Paprike. Poleg misice Tine Petelin smo dobili tudi prvo spremljevalko Miss Slovenije Saro Zupančič, drugo spremljevalko Janjo Gašljevič, lenta za miss fotogeničnosti pa je pripadla Poloni Golob.

Tina Petelin je delovala precej samozavestno. "Povabilo je bilo dostojno, če vas to zanima," (Osredečki naj bi jo povabil po telefonu). Kar pa zadeva krono, ki je dosedanja miss Slovenije Tadeja Ternar še ni vrnila (po nekaterih informacijah naj bi bila krona pri Zdravku Geržini, ki je doslej organiziral miss Slovenije), Tina Petelin "verjame, da jo bo še dobila. Slovenijo pa bo predstavljala najbolje, kar se da."
Damir Osredečki je na tiskovni konferenci skušal pojasniti zaplete, povezane s tajnim sobotnim izborom lepotičk sredi hotela Radin v Radencih, in to kako je do licence sploh prišlo. Po njegovih besedah je z njim v stik stopila Julia Morley, lastnica svetovne organizacije Miss World, preko elektronske pošte. Medklic: Julia Morley je organizacijo Miss World podedovala po svojem pokojnem možu Alexu Morleyu, čeprav je že takrat, ko je bil Morley še živ, ona imela glavno besedo pri organizaciji in izvedbi tekmovanja za miss sveta. Osredečki je prejšnji teden za naš portal dejal, da ga je Morleyevi priporočil Milan Šečković, kontroverzni organizator tekmovanja za miss Hrvaške, ker naj bi Osredečki in Šečković doslej že sodelovala. Faksimile elektronske pošte je Osredečki pokazal novinarjem, Morleyeva pa je v pismu zapisala, da gospod Zdravko Geržina ni izpolnjeval svojih dolžnosti, zato so bili za letošnje tekmovanje primorani poiskati novega partnerja.
Osredečki, ki za prihodnje leto napoveduje izjemne stvari, je lastnik dveh zasebnih podjetij, njegova primarna dejavnost pa je organizacija koncertov, menedžeriranje glasbenikov in marketing. V Mariboru velja za precej razvpitega, zaradi finančnih zadev pa naj bi se z glasbeniki zapletel tudi v sodne spore. Po nepreverjenih informacijah naj bi Osredečkega tožil pevec Jan Plestenjak, ker naj bi mu Osredečki dolgoval 18 tisoč evrov.

Podjetje Epa Ideja d.o.o. se je, sodeč po bilanci za leto 2008, znašla na robu finančnega zloma, zato ni jasno, kako bo Osredečki sploh lahko korektno delal pri tako zahtevnem projektu kot je miss Slovenije. Skupnih prihodkov Epa Ideje je bilo za nekaj manj kot 580 tisoč evrov, na koncu pa je Osredečki pristal v izgubi 70 tisoč evrov. Transakcijski račun Epa Ideje, odprt pri Abanki Vipa, je blokiran. Verjetno je zato podjetnik Osredečki  marca lani ustanovil še eno podjetje, IdejaIdeja d.o.o., ki je imelo skromnih 13 tisoč evrov prihodkov, vendar je prav tako pridelalo izgubo – 664 evrov. Obe njegovi podjetji v izgubah sta seveda registrirani na istem naslovu: Maistrova 4, Maribor.
Osredečki je tako imenovano strokovno žirijo sestavil na hitro in očitno po svojem okusu. Sebe je postavil za predsednika, za članico svojo podrejeno sodelavko, plavolasko Evo Repič, ki je v Epa Ideji vodja projektov, potem še pevko, televizijsko voditeljico in nekdanji miss Slovenije Sanjo Grohar (poklical jo je v petek pozno popoldne, ona pa je, zanimivo, ponudbo takoj sprejela, po novem pa naj bi postala celo menedžerka predizbora) in Aljošo Krošlina Grlja, stilista in modnega novinarja pri založniškem podjetju Adria Media, ki naj bi s tabloidnimi revijami Nova in Lea "medijsko pokrivale" miss Slovenije. Mimogrede, medijska pokrovitelja miss Slovenije sta doslej bila časnik Slovenske novice in ženska priloga Dela in Slovenskih novic Ona. Skrivnostna pa ostaja vloga famozne žirantke Miše Margan, nekdanje zvezdnice resničnostnega šova Sanjska ženska in mariborske dopisnice revije Nova. Marganova nam je povedala, da ona ni članica žirije, saj je v soboto v Radin prišla le kot opazovalka, šele po tretjem izhodu tekmovalk. Ko jo je Osredečki opazil na castingu, jo je vprašal, ali bi sodelovala v žiriji, Marganova pa je pristala, čeprav prvih treh izborov sploh ni videla. Na tiskovno konferenco v hotel Lev pa je Osredečki – po njenih navedbah – ni več povabil.
Po razglasitvi nove miss Slovenije se je s posebnim sporočilom za novinarje na vse skupaj odzval tudi Zdravko Geržina, lastnik agencije Videoton. Geržina med drugim trdi, da je za izbor miss Slovenije v Radencih slučajno izvedel v petek, ko so nekatere kandidatke pri njemu preverjale, kdo je uradni organizator izbora. Odgovora jim ni mogel dati, ker to menda ni vedel. Geržina je zanikal, da bi denar dolgoval RTV Sloveniji, s katero sodeluje že štirideset let. Pravi, da z RTV, kar zadeva tekmovanje za miss Slovenije, nima neplačanih računov (kot so zapisali nekateri mediji), kar lahko novinarji preverijo pri odgovornemu uredniku razvedrilnega programa TVS Petru Radoviću. Geržina tudi poudarja, da je njegova agencija Geržina Videoton iz Maribora šestnajst let organizirala izbor miss Slovenije za miss sveta, licence pa ni niti prodala, niti ji ni bila odvzeta. Letos Geržina enostavno ni podpisal pogodbe z Julio Morley, ker menda ni hotel pristati za izvedbo finala pod nivojem, kot je bil v zadnjih letih, kar si tekmovalke po njegovem mnenju ne zaslužijo. Skromnejši nivo naj bi mu ponujali organizatorji iz Londona, vendar je Geržina to zavrnil.
Nova miss Slovenije Tina Petelin predvidoma 6. novembra potuje v London, šest dni kasneje pa v Južno Afriko, kjer bo 12. decembra v Johannesburgu tekmovanje za miss sveta. Kdo bo plačal njene stroške, še ni znano, ve pa se, da je to edina misica v zadnjih letih, ki za nagrado ni dobila avtomobila, zaenkrat pa nima niti lepotne krone. Geržina je povedal, da je Tadeja Ternar, miss Slovenije 2007, povabilo za sodelovanje v žirijo prav tako dobila v petek popoldne po telefonu, vendar je bila cel konec tedna v tujini na snemanju reklame, zato povabila ni mogla sprejeti. Se je pa Ternarjeva ponudila, da pomaga pri pripravi nove slovenske miss pred odhodom v London oziroma Južno Afriko.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tina Petelin Damir Osredečki Mark Popovič Aleš Čepin Saro Zupančič Janjo Gašljevič Poloni Golob Tadeja Ternar Julia Morley Alexu Morleyu Milan Šečković Zdravko Geržina jan plestenjak Evo Repič Sanjo Grohar Aljošo Krošlina Grlja Miše Margan Petru Radoviću

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Škandal: organizator nove miss Slovenije ima blokiran bančni račun!