objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 9. oktober 2009 ob 07:51

Šef Simobila in menedžer leta ženin porod sinčka prenašal po Facebooku
Poslovni ekshibicionizem Dejana Turka: žena Mateja rodila doma, ob pomoči babice iz Avstrije
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Simobila Dejan Turk, ki je sinoči na Brdu pri Kranju prejel priznanje menedžer leta 2009, je ženin porod njunega sinčka pred dvema tednoma neposredno prenašal po Facebooku. Soproga Mateja (tokrat) ni rodila v porodnišnici, ampak doma, v vodi, Turk pa je potek poroda sproti in ekshibicionistično popisoval na spletu. Po rojstvu sinčka je šef Simobila na Facebooku objavil še video z dojenčkom v glavni vlogi.

Dramatičen uvod v spletni prenos poroda se je začel 17. septembra, ko se je Dejan Turk po Facebooku točno ob 8:39 javil iz avstrijske prestolnice:
Pomembna prezentacija na Dunaju … bejbi zdrž še mal notri …
Naslednjo noč, 18. septembra, pa gre zares:
01:12
Let's roknroll … po moje se začenja … minuto in pol dolgi popadki na 5 minut …
04:30
Ob 3:57 smo doma v vodi ob pomoči babice Uršule (Dejan Turk jo je najel v Avstriji; op.p.) rodili bejbija, ki ma lulčka … ime sledi, čim ga bolje spoznava … haleluja
10:16
Gre zakopat placento of bejbija in zasadit drevo …
11:46
Huda razlika tale naraven porod … bejbi ko pride ven ne zgleda kot E.T., mamica pa zgleda 10 let mlajša in ni vsa razmontirana … mal več stresa, predsodkov in strahu, vendar sva šla z Matejo skozi eno in drugo varianto poroda … naravnega priporočam …

Dejan Turk po zadnjih podatkih na Facebooku premore 540 tako imenovanih prijateljev, med katerimi najdemo tudi predsednico LDS in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Turk je tudi sicer znan po pretiranem vpletanju družinskih članov v svoje poslovne dejavnosti in javno promocijo; na lanskem Slovenskem oglaševalskem festivalu (Sof) v Portorožu, kjer je Simobil postal oglaševalec leta, si je prislužil celo ustni opomin organizatorjev, ker je njegova hčerkica, ki bi morala takrat že davno spati, motila zaključno večerno prireditev festivala. Kljub nagradi menedžer leta, pa Turku ni uspelo postati predsednik Združenja Manager, kar si je zadnje mesece tudi močno prizadeval.

Mimogrede: ker je Dejan Turk svojo poslovno kariero začel v kultnem ameriškem podjetju McDonald's (Slovenija) in priporoča porod doma, povejmo, da je bil nekdanji ameriški predsednik Jimmy Carter zadnji predsednik ZDA, ki se je rodil doma in ne v porodnišnici, zadnja prva dama v Beli hiši, ki se je prav tako rodila doma in ne v porodnišnici, pa legendarna Jacqueline Kennedy Onassis, žena pokojnega  ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja in prav tako pokojnega grškega ladjarja in multimilijarderja Arija Onassisa.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Turk Mateja Katarino Kresal Jimmy Carter Jacqueline Kennedy Onassis Johna F. Kennedyja Arija Onassisa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šef Simobila in menedžer leta ženin porod sinčka prenašal po Facebooku