objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 12. oktober 2009 ob 09:33

Zaprta seja: vodstvo Pahorjeve stranke debatiralo o primeru Dimovski
Nekdanji minister za delo namerava iz vrst Socialnih demokratov izstopiti pravočasno
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji minister za delo in bivši predsednik konference Socialnih demokratov Vlado Dimovski je bil predmet razprave na petkovi seji predsedstva SD, sicer zaprti za javnost. Dimovski, kot je znano, ustanavlja novo politično stranko z imenom Slovenska unija, toda še vedno je član SD. Generalni sekretar SD Uroš Jauševec je na seji povedal, da je na podlagi sklepa kolegija predsednika SD Boruta Pahorja z Dimovskim navezal stik preko SMS-sporočil, ker mu Dimovski nekaj dni ni dvignil telefona. Ko mu je Jauševec sporočil, da ga kliče po navodilu kolegija, češ, kaj namerava storiti z njegovim članstvom v SD, mu je Dimovski odgovoril z naslednjim SMS-sporočilom: Zakaj vas/predsednika to zanima?
Več je Dimovski v petek zvečer povedal za naš portal. Pravi, da bo iz vrst Socialnih demokratov izstopil pravočasno – ob uradni predstavitvi Slovenske unije, čeprav iz tega ne namerava delati velikega pompa. Dimovski nam je tudi zanikal govorice, da bo med ustanovnimi člani Slovenske unije ravnatelj gospodarske uprave mariborske nadškofije Mirko Kraševec, o čemer se je zadnje dni precej špekuliralo. Dimovski nam je prav tako zagotovil, da vir njegovih domnevnih povezav z vrhom slovenske katoliške cerkev vsekakor ni njegova nova intimna spremljevalka Petra Lesjak Mandl, zdaj že bivša učiteljica na mariborski osnovni šoli Ivana Cankarja (pred kratkim je namreč dala odpoved in ustanovila svoje podjetje), ki je pred leti v župnišču Št. Janž v Staršah učila verouk.
Mimogrede, njenega bivšega moža Vinka Mandla ml., vodjo svetniške skupine SD v mariborskem mestnem svetu, so na petkovi seji predsedstva imenovali za predsednika strankinega odbora za gospodarstvo. 
Medtem pa Dimovski, ki se nam je pohvalil, da ima na Facebooku že 600 prijateljev, v Slovensko unijo vabi tudi preko spleta. Na spletni strani www.slovenskaunija.com je ustanovna izjava, ki jo je treba natisniti, overiti na upravni enoti in poslati na sedež stranke v Ljubljani. Spletna stran ponuja tudi statut nove politične stranke, drugih vsebin pa zaenkrat ni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Dimovski Uroš Jauševec Boruta Pahorja Mirko Kraševec Petra Lesjak Mandl

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaprta seja: vodstvo Pahorjeve stranke debatiralo o primeru Dimovski