objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 15. oktober 2009 ob 10:44

Cvikl gladko snedel dano besedo: računov za razvpito poroko noče pokazati
Kljub svoji obljubi na tiskovni konferenci, da bo račune, potem ko bodo plačani, pokazal novinarjem, generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl tega noče narediti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl je gladko snedel še eno svojo dano besedo, povezano s famozno septembrsko poroko z Jerco Legan sredi protokolarnega objekta Brdo pri Kranju.
Spomnimo: Cvikl je na novinarski konferenci sam zagotovil, da bo račune za poroko, potem ko bodo plačani, medijem, torej javnosti, tudi pokazal. Zdaj pa se je očitno odločil drugače.
Včeraj smo mu namreč poslali vprašanje, ali so računi (menda naj bi šlo za dva) za poroko že plačani in ali jih je, kot je sam javno napovedal – tudi pripravljen pokazati novinarjem. Generalni sekretar vlade pa nam je sprenevedavo odgovoril, da je "vse v zvezi s poroko že stvar urejene preteklosti, tudi plačilo stroškov, ki so nastali z njo." O tem, ali bo izpolnil svojo obljubo in račune pokazal javnosti, Cvikl ni črhnil niti besedice.
Naj še povemo, da smo Cviklu elektronsko poročilo poslali na njegov službeni naslov gov.si, ker gre za vprašanje v interesu javnosti; protokolarni objekt na Brdu pri Kranju, kjer sta se poročila Cvikl in Leganova, sodi namreč med vladne objekte in pod neposredno pristojnost generalnega sekretarja vlade Cvikla. Po mnenju dela javnosti in tudi številnih politikov je že to dejstvo dovolj, da se mora vprašanje Cviklovih plačil poroke precizno razčistiti; nenazadnje sta Cvikl in Leganova sama poskrbela, da je njuna poroka dobila značaj nezasebnega dogodka. Generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl pa nam je odgovor na naše vprašanje – iz njemu znanih razlogov – poslal z elektronskega naslova gmail.com, ki naj bi bil njegov zasebni elektronski naslov.
Da so računi za poroko plačani, nam je potrdil tudi Iztok Purič, direktor Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve RS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikl Jerco Legan Iztok Purič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cvikl gladko snedel dano besedo: računov za razvpito poroko noče pokazati