objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 15. oktober 2009 ob 06:51

Stranka pritiska, Vlačiča hudo stiska: na Dars Duhovnikova ali Može?!
Minister za promet Patrick Vlačič mora na sejo vlade prinesti ime in priimek samo enega kandidata, ki naj bi bil po njegovem mnenju najbolj primeren za novega predsednika uprave Darsa
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Vprašanje štirih kandidatov za novega predsednika ali predsednico uprave Darsa v torek dopoldne ni pristalo na dnevnem redu vladne komisije za kadrovska in administrativna vprašanja, pod vodstvom generalnega sekretarja vlade Milan M. Cvikla. Ime enega kandidata ali kandidatke mora na sejo vlade podati minister za promet Patrick Vlačič; ki je – skupaj z nadzornim svetom Darsa – de facto zakuhal, da so se prejšnji teden na seji vlade znašli trije kandidati (Vinko Može, Dušan Mežnar in Boris Stefančič) ter ena kandidatka, Mateja Duhovnik, sedanja vršilka dolžnosti predsednice uprave Darsa, sicer pa "zamrznjena" prva nadzornica Darsa.
Kaj bo dane storil Vlačič, ki ga je nekdanji direktor znane mednarodne svetovalne družbe McKinsey Peter Kraljič javno označil za "lažnivega Kljukca", lahko samo ugibamo, čeprav ima Vlačič možnost imenovanje novega prvega človeka uprave Darsa prestaviti na sejo vlade prihodnji četrtek. Po naših informacijah na Vlačiča, ki je tudi podpredsednik Socialnih demokratov, močno pritiskajo vplivni posamezniki iz SD, naj imenuje Vinka Možeta. Med podpornike Možeta sodijo generalni sekretar vlade Uroš Jauševec, minister za finance Franci Križanič, lobista Janez Kocijančič in Janez Zemljarič (no, Kocijančič naj bi se po zadnjih informacijah po novem malce nagibal k Duhovnikovi), pa tudi nekdanji strankin piarovec in Vlačičev osebni svetovalec Sebastjan Jeretič. Po "velikem poku" med Jeretičem in Jauševcem naj bi bilo kadrovanje Možeta prvi projekt, pri katerem naj bi Jauševec in Jeretič spet našla skupne točke. Kot je znano, predsednik vlade Borut Pahor kandidaturi Vinka Možeta ni preveč naklonjen, čeprav menda tudi ni več tako izrazito proti.
Na drugi strani, proti Vinku Možetu, je Mateja Duhovnik, ki naj bi jo na zadnji seji nadzornega sveta podprli trije nadzorniki, vključno s predsednikom nadzornega sveta Iztokom Klančnikom. Duhovnikova naj bi sicer imela boljše strokovne reference za vodenje Darsa kot Može, sodeč po pismu, ki ga je Pahorju poslal delavski direktor Alojz Ratajc, Duhovnikovo podpira tudi on in zaposleni na Darsu. Minister Vlačič, ki je sprva h kandidaturi sam nagovarjal Matejo Duhovnik, naj bi bil zdaj pred dilemo Može ali Duhovnikova čisto prestrašen, trdijo naši viri.
Spomnimo: minuli torek naj bi na seji nadzornega sveta Klančnik in dva člana nadzornega sveta iz vrst zaposlenih podprla Duhovnikovo, Darij Barilla je bil za Možeta, Tomaž Mencinger pa je podprl Štefančiča. Ker se nadzorniki niso mogli dogovoriti za eno ime, naj bi Klančnik po telefonu poklical Vlačiča, ta pa jim je dejal, naj potem na vlado pošljejo vse štiri kandidate. Pri čemer je Klančnik potem Duhovnikovo uvrstil na vrh seznama, ker je dobila največ podpore. Mežnar in Štefančič po mnenju poznavalcev za imenovanje sicer nimata nobenih možnosti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikla Vinko Može Dušan Mežnar Boris Stefančič Mateja Duhovnik Peter Kralji Uroš Jauševec Franci Križanič janez kocijančič janez zemljarič Sebastjan Jeretič Iztokom Klančnikom Alojz Ratajc Darij Barilla Tomaž Mencinger

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Stranka pritiska, Vlačiča hudo stiska: na Dars Duhovnikova ali Može?!