objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. oktober 2009 ob 15:38

Jaklič parkiral pred Vzajemno, Kryžanowski (ne) gre v Opero?!
Majda Širca trdi, da bo operno-baletno hišo po novem vodil menedžer, zamenjani šef Petrola zanika, da je dobil ponudbo
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski nam je zatrdil, da ni dobil ponudbe za vodenje ljubljanske Opere in baleta, kar se špekulira na poslovni sceni. Dosedanji ravnatelj ljubljanske operno-baletne hiše Kristjan Ukmar, ki bi mu mandat potekel šele leta 2011, je namreč odstopil iz osebnih razlogov, ministrica za kulturo Majda Širca pa pravi, da bo po končanem javnem razpisu mesto ravnatelja Opere in baleta prevzel nekdo z menedžerskimi izkušnjami. Na naše vprašanje, ali je ponudbo za ravnatelja dobil Kryžanowski, na ministrstvu za kulturo do objave članka niso odgovorili, kasneje pa so nam to zanikali. Kryžanowski je sicer še vedno zaposlen na Petrolu, kljub temu, da se je po zamenjavi z mesta prvega človega Petrola javno pohvalil, da ima številne ponudbe za službo iz tujine in da bo morda nekoč celo lastniško prevzemal Petrol. Kar zadevo plačo, pa je celo sedanja plača Kryžanowskega v Petrolu vsaj dvakrat višja od plače, ki bi jo prejemal kot ravnatelj ljubljanske Opere in baleta. Kakorkoli, bilo bi zelo presenetljivo, da bi država (ministrstvo za kulturo) vodenje eminentne operno-baletne hiše zaupala menedžerju, ki so ga pred nekaj meseci odstavili z mesta šefa Petrola, predvsem zaradi poraznega poslovnega stanja slovenske naftne družbe, kamor je Petrol zajadral pod vodstvom Marka Kryžanowskega.
Nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Vzajemna in direktor Ljubljanskih lekarn Marko Jaklič pa se je včeraj (ne)pričakovano pojavil v prostorih Vzajemne na Vošnjakovi dva. Ne samo pojavil, svojega službenega terenca Toyoto landcruiser srebrne barve je parkiral v podhodu zraven vhoda v zavarovalnico. Na Vzajemno je – po njegovih besedah - prišel po servisno knjižico, kajti avto je bil prej last Vzajemne, po Jakličevem odhodu pa so ga odkupile Ljubljanske lekarne. Ko je Jaklič dobil knjižico, se je odpravil v mesto po opravkih, njegov parkiran avto pa naj bi opazil član nadzornega sveta Vzajemne Gregor Primic in začel klicati novinarje, češ, Jaklič je v prostorih Vzajemne. Temu so nasledli celo novinarji TV Slovenija, ki so Jakliča dalj časa s snemalno ekipo čakali pred vhodom zavarovalnice. Jaklič pa je medtem mirno pil kavi pred Maximarketom, v družbi Lea Oblaka, lastnika radijske mreže Infonet.
Slaba volja pa zaradi bizarne kadrovske epizode menda nastaja na sedežu Socialnih demokratov na Levstikovi 15. Potem ko je nadzorni svet Družbe za svetovanje in upravljanje (DSU) za vršilca dolžnosti direktorja imenoval Marjana Podgorška, zaposlenega kot direktorja javnosti manj znane družbe BiService iz Kranja, se je namreč izkazalo, da Podgoršek dela magisterij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, njegov mentor pa je nekdanji minister in bivši vodilni politik SD Vladom Dimovskim, ki ustanavlja novo stranko Slovenska unija. Za imenovanje Podgoška naj bi bil lobistično sicer najbolj zaslužen generalni sekretar SD Uroš Jauševec.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Kryžanowski Kristjan Ukmar Majda Širca Marko Jaklič Gregor Primic Lea Oblaka Marjana Podgorška Vladom Dimovskim Uroš Jauševec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jaklič parkiral pred Vzajemno, Kryžanowski (ne) gre v Opero?!