objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 19. oktober 2009 ob 09:27

Dars in naval na Duhovnikovo: lobisti, anonimka, Može in Pedja Ašanin Gole
Po četrtkovem imenovanju Mateje Duhovnik za novo šefico Darsa se je vnel zakulisni boj za člane njene uprave
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Takoj po četrtkovi seji vlade in imenovanju Mateje Duhovnik za novo predsednico uprave Darsa se je vnel zakulisni boj za bodoče člane uprave, ki naj bi jih Duhovnikova v prihodnjih tednih predložila v imenovanje nadzornemu svetu. Po nekaterih informacijah naj bi član uprave postal Vinko Može, ki je nekaj dni pred sejo vlade veljal celo za favorita za novega šefa Darsa vis-a-vis Duhovnikovi, saj naj bi ga podpiral minister za promet Patrick Vlačič. Se pa lahko zgodi, da Može ne bo pristal v upravi, ampak bo predsednik nadzornega sveta Darsa namesto Duhovnikove. Predsednik stranke Zares in minister Gregor Golobič pa naj bi v upravo Darsa poskušal spraviti Pedjo Ašanina Goleta, sodelavca Ultre oziroma Margente, ki je bil pred leti tiskovni predstavnik Darsa, trdijo naši viri. Po nekaterih informacijah naj bi prav Pedja Ašanin Gole v medije (konkretno v tednik Mladina) spravil razvpito pismo kardinala Franca Rodeta tedanjemu premierju Janezu Janši, naj lobira za posle italijanske gradbene družbe Grosseto.
Slišati je tudi, da naj bi do Duhovnikove že prihajali različni lobisti in jo prepričevali, kako so lobirali zanjo, zaokrožila pa je tudi neka anonimka, ki Duhovnikovi očita dolgoletno članstvo v nadzornem svetu Darsa in njeno domnevno povezanost z Gregorjem Golobičem in kobajagi sumljivimi posli ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mateje Duhovnik Vinko Može patrick vlačič Gregor Golobič Pedjo Ašanina Goleta Franca Rodeta Janezu Janši Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dars in naval na Duhovnikovo: lobisti, anonimka, Može in Pedja Ašanin Gole