objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 19. oktober 2009 ob 20:56

Plohl in Lahvinovič: Kmalu se bo pokazalo, da sva najboljša!
Na parketu Royal Albert Halla tudi slovenski pari; Andrej Škufca in njegova Madžarka peta med profiji
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Zaključek letošnjega že 57. plesnega tekmovanja Elsa Wells, med plesalci poimenovanega "international", se je po običaju zgodil na parketu znamenite londonske dvorane Royal Albert Hall. Najboljši pari z vsega sveta v amaterski in profesionalni kategoriji v latinskoameriških in standardnih plesih začnejo plesati točno ob 17. 45 uri.  Na tekmovanje se je seveda podala tudi slovenska plesna ekipa in med izbranimi se je ponovno, toda prvič z novo plesalko, na tekmovalnem parketu zavrtel Andrej Škufca. Z 31-letno madžarsko črnolasko Melindo Torokgyorgy (spomnimo: skupaj sta začela trenirati dva tedna po majskem blackpoolskem tekmovanju) sta zasedla peto mesto med profesionalci. "To je rezultat, ki naju ne radosti. Vendar sva za najin prvi nastop odplesala odlično in si nedvomno zasluživa več. Sem zadovoljen," je takoj po nastopu komentiral Andrej Škufca. 
Državna prvaka v latinskoameriških plesih, Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj, sta pristala na tretjem mestu. "Tekma je bila za naju zelo uspešna, saj sva po mnenju mnogih plesala izjemno dobro in sva zadovoljna, da sva uspela pokazati najin trenutni maksimum. Mnogi plesni strokovnjaki so menili, da sva si zaslužila zmago in verjetno so bile ocene prvih treh parov zelo blizu, a na te rezultate bomo morali še počakati," je iz Londona sporočila Jagoda Štrukelj.
Slovenca na začasnem plesanju na Hrvaškem, Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, sta morala zmago prepustiti ruskemu paru Alexeiju Sildeju in Anni Firstovi. O drugem mestu je samozavestno razmišljal Zoran Plohl: "Midva sva zelo zadovoljna s svojim plesom in mislim, da sva odplesala super dobro finale! Četudi bi zmagala, bi se morala naslednji dan zbuditi z enakimi cilji in nalogami, kot jih imava sedaj. Midva sva športnika in umetnika in samo s tem se lahko ukvarjava, rasteva in napredujeva! Sva konstantno v tekmovanju sama s seboj ter z najinim zadnjim nastopom (tekmovanjem) in najina naloga je to raven vsakič zvišati. Na rezultat ne moreva vplivati drugače kot s svojim plesom, misliva pa, da se bo kaj kmalu pokazalo, da sva najboljša!" 
Res se bo pokazalo zelo kmalu, kdo je najboljši na svetu. 7. november je dan D za latinskoameriške plesalce, pa tudi za Maribor, ki je gostitelj letošnjega svetovnega prvenstva. Okoli organizacije in 20.000 evrov finančnih sredstev, ki jih je organizatorju, menda iz sredstev, planiranih za univerzijado, dodelil mariborski župan Franc Kangler, se že dviguje prah. Več o tem pa v prihodnjem članku.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Škufca Melindo Torokgyorgy Jurij Batagelj Jagoda Štrukelj Zoran Plohl Tatjana Lahvinovič Alexeiju Sildeju Anni Firstovi Franc Kangler

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Plohl in Lahvinovič: Kmalu se bo pokazalo, da sva najboljša!