objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 21. oktober 2009 ob 12:53

Napadeni fotograf Božič: tožil bom Sebastijana Cavazzo!
Sredi belega dne v centru Ljubljane pretepaški incident med fotografom revij Nova in Story ter igralcem Sebastijanom Cavazzo
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Jani Božič, eden izmed najbolj znanih slovenskih fotografov (dela za tabloidni reviji Novo in Story), se je v ponedeljek dopoldne zapletel v verbalni in pretepaški incident z igralcem Sebastijanom Cavazzo. Fotograf Božič je na Prešernovem trgu fotografiral prireditev ob svetovnem dnevu osteoporoze, kjer je nastopala tudi Alenka Godec. Okoli 11.30 ure je mimo prišel Cavazza v družbi temnolase igralke Aleksandre Balmazović. Ko je Božič opazil Cavazzo, ga je začel fotografirati, Cavazza pa je očitno popolnoma izgubil živce. Stekel je do fotografa in zahteval, naj izbriše fotografije. Prišlo je do vpitja, prerivanja in brcanja; Cavazza je Božiča močno brcnil v prsi in mu razbil mobilni telefon znamke Sony Ericsson. Živčnega Cavazzo je mirila tudi Balmazovićeva, vendar ni pomagalo. Božič je dogodek prijavil policiji in se odpravil na urgenco v Klinični center.
Jani Božič je kasneje povedal, da je Cavazzo slikal z igralko Aleksandro Balmazović. Cavazza ga je vprašal, za koga slika in ko mu je Božič povedal, da za Novo, se je igralec razburil. Cavaza pa trdi, da je prišlo le do nesporazuma. Po njegovih besedah je bil Božič do njega vsiljiv, igralca naj bi tudi odrinil. "Jaz sem lepo zahteval, če lahko fotografije izbriše, ker nisem na javni prireditvi, on tega ni hotel izbrisati, me odrinil, hotel je stran, jaz mu nisem dovolil, ker jih ni hotel izbrisati," je Cavazza po incidentu izjavil za Žurnal24. Po njegovem mnenju bi moral fotograf Cavazzo vprašati za dovoljenje, če ga lahko fotografira, čeprav se je vse skupaj dogajalo na javnih površinah. Na videoposnetku, ki ga je med incidentom uspel posneti Božič (videti ga je možno na spletni strani www.govori.se), je še razvidno, da Cavazza govori o nekem zakonu, ki menda prepoveduje tovrstno fotografiranje. Cavazza je sicer priznal, da ne gre za nobene posebne fotografije, vendar vseeno upa, da v Novi ne bodo objavljene.
Incident so potrdili tudi ljubljanski policisti, ki bodo kršitelju izdali plačilni nalog, podatkov o statusu udeležencev pa nimajo. Jani Božič pa nam je povedal, da bo Cavazzo tožil, tožbo zoper Cavazzo pa naj bi vložilo tudi založniško podjetje Adria Media, ki izdaja reviji Nova in Story zaradi napada na njihovega fotografa. Božič nam je še dejal, da se s Cavazzo osebno ne poznata in da se še nikoli nista pogovarjala.
Za osvežitev spomina: letos sta se Sebastijan in njegov oče Boris Cavazza zapletla v pravo vojno s tabloidi. Med drugim sta vložila odškodninsko tožbo zoper revijo Lady, tokrat pa se bo, kot vse kaže, na zatožni klopi znašel Sebastijan Cavazza.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jani božič Sebastijanom Cavazzo Alenka Godec Aleksandre Balmazović Boris Cavazza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Napadeni fotograf Božič: tožil bom Sebastijana Cavazzo!