objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 21. oktober 2009 ob 15:00

Naše napovedi točne: Rop na poti v Luksemburg, za njim še Gaspari in Cvikl
Tone Rop že na pogovorih v Evropski investicijski banki, Mitja Gaspari lobira za OECD, Milan M. Cvikl pa bi šel Računsko sodišče EU
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Že pred nekaj tedni smo na našem portalu ekskluzivno razkrili, da se nekdanji predsednik vlade in poslanec Socialnih demokratov Tone Rop dogovarja za novo službo; gre za mesto podpredsednika upravnega odbora Evropske investicijske banke (EIB) s sedežem v Luksemburgu. Rop naših informacij ni zanikal, včeraj pa se je na neformalnem pogovoru mudil pri predsedniku EIB Philippeu Maystadtu. Kandidata mora najprej predlagati slovenska vlada, Rop pa nam je že takrat dejal, da bo zadeva aktualna nekje spomladi. Postopek imenovanja namreč utegne trajati nekaj mesecev.
Pred tremi meseci smo tudi napovedali, da se bo prihodnje leto od vlade najverjetneje poslovil minister za evropske zadeve in razvoj Mitja Gaspari, ki naj bi se dogovarjal za mesto prvega slovenskega veleposlanika v OECD. To naj bi bila dalj časa njegova velika želja, trdijo naši viri, ostaja pa ugibanje, ali sta se o tem Gaspari in sedanji predsednik vlade Borut Pahor dogovorila že pred lanskimi volitvami, ko je Gaspari presenetljivo zapustil tabor LDS in se pridružil Borutu Pahorju. Tretji "nekdanji eldeesovec", generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl, si prav tako želi v tujino; lobiral naj bi za mesto revizorja na Računskem sodišču EU, ki se sprosti prihodnje leto, ko mandat poteče Vojku A. Antončiču.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Philippeu Maystadtu Mitja Gaspari Borut Pahor Milan Martin Cvikl Vojku A. Antončiču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naše napovedi točne: Rop na poti v Luksemburg, za njim še Gaspari in Cvikl