objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 23. oktober 2009 ob 06:53

Slivnik, akter afere Vzajemna, odvetnike ovaja tožilki Brezigarjevi
Kontroverzni diplomant Cambridgea je odvetniški zbornici prijavil znano ljubljansko odvetnico Nino Zidar Klemenčič
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Kontroverzni Tomaž Slivnik, diplomant elitne angleške univerze Cambridge, ki živi v davčni oazi na otoku Sark in je v Sloveniji medijsko zaslovel pri aferah zavarovalnice Vzajemna, ima očitno strašne težave z odvetniki. Iz pisma, ki ga je 3. junija letos poslal generalni državni tožilki Barbari Brezigar (glej faksimile), je razvidno, da je najprej najel dve odvetniški pisarni, Starman-Velkavrh iz Kopra in Zidar Klemenčič-Penko iz Ljubljane, zaradi ovadb, ki jih je – po naših informacijah – sprožil proti Vzajemni, nekdanjemu predsedniku uprave Vzajemne Boštjanu Averju (Slivnik v pismu Brezigarjevi priimek Aver slovnično nepravilno sklanja), in tožb proti Tomažu Volku, direktorju ljubljanskega podjetja Adacta, menda zaradi neplačila 250 tisoč evrov, kar naj bi Slivnik zaslužil s svetovanjem Vzajemni, pri projektu Solvency II.

Ni čisto jasno, ali pisarna Starman-Velkavrh (natančneje: odvetnik Gregor Velkavrh) še dela za Slivnika, saj zadnje čase z novinarji, v imenu Tomaža Slivnika, komunicira in grozi s tožbami ljubljanski odvetnik Jurij Klešnik, je pa zagotovo že odpustil odvetnico Nino Zidar Klemenčič. Kar je prav tako sporočil Brezigarjevi. Odvetniški pisarni Zidar Klemenčič-Penko očita, da je "v konfliktu interesov", saj naj bi zastopala Tomaža Slivnika, Vzajemno in Averja hkrati, zato jo je tudi prijavil odvetniški zbornici. 18. februarja je pisarni dal pooblastilo za zastopanje, 24. aprila ji je pooblastilo preklical (ker je v časniku Delo prebral, da poleg njega zastopa tudi Vzajemno in Averja, in to – po njegovih navedbah – celo v preiskovalnih postopkih, ki naj bi se začeli zaradi njegove ovadbe). Odvetnico Nino Zidar Klemenčič je tudi pozval, naj "zagotovi varnost tajne dokumentacije", ki naj bi jo Slivnik predal njej. Generalni tožilki Barbari Brezigar se je Tomaž Slivnik še potožil, da mu na pisma nihče ni odgovoril, niti odvetniška pisarna Zidar Klemenčič-Penko, niti Odvetniška zbornica.
Naši viri trdijo, da naj bi se Slivnik zadnje čase dvanajst ur dnevno fanatično ukvarjal z ovadbami in tožbami, povezanimi z Vzajemno in drugimi njegovimi slovenskimi posli. Obdelal naj bi večino ljubljanskih odvetnikov, ki naj bi ga vsi zavrnili. No, tisti, ki Slivnika bolje poznajo, pravijo, da se mu to ne dogaja prvič. Ko je pred leti živel v Cambridgeu, v neki najeti hiši, ga je zapustilo njegovo takratno dekle. Slivnik je "ven padel", najel zasebnega detektiva, ki je dekle zasledoval, sam pa naj bi ji celo grozil. V neki ožji moški družbi je pozneje samozavestno pripovedoval, kako mu je uspel projekt sesutja dekletove zveze z novim fantom?!
Kljub pisni prošnji nam Tomaž Slivnik včeraj ni hotel povedati, kdo so njegovi najpomembnejši poslovni partnerji, pred enim tednom pa je zavrnil odgovor na vprašanje, katere nepremičnine in delnice podjetij premore v Sloveniji. Na otoku Sark namreč živi v najeti hiši. Znancem naj bi se sicer hvalil, da je težak nekaj milijonov evrov, kar pa taisti močno dvomijo; drugače se ne bi tako krčevito ukvarjal s tem denarjem od Vzajemne. Zato pa nam je uspelo izvedeti, da je nanj prepisano stanovanje v nekem ljubljanskem blokovskem naselju in pol vikend hišice v Strunjanu, obe nepremičnini pa naj bi dobil od staršev. Slivnikov oče je Tomaž Slivnik, dolgoletni dekan Biotehniške fakultete v Ljubljani, njegov očim pa Peter Trontelj, profesor na isti fakulteti.
Po objavi članka nam je odvetnica Nina Zidar Klemenčič poslala naslednje obvestilo:
"Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič ne zastopa Vzajemne ali gospoda Averja in jih nikoli ni zastopala. Prav nasprotno - odvetniška pisarna je imela že v času, ko je sprejela pooblasilo gospoda Slivnika, več sporov, kjer je zastopala subjekte, ki jih je tožila Vzajemna in je tako imela neposreden konflikt interesov v odnosu do Vzajemne, že preden jo je pooblastil g. Slivnik. Ta konflikt interesov še ostaja tudi po prenehanju pooblastilnega razmerja z gospodom Slivnikom in tako navedbe o tem, da delamo za Vzajemno aii gospoda Averja, ne držijo.  Prav tako pojasnjujemo, da odvetniške pisarne Zidar Klemenčič Penko ni. Obstajata dve ločeni odvetniški pisarni - Zidar Klemenčič in Penko, nosilca vsake pisarne sta samostojna gospodarska subjekta in samostojna odvetnika."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Slivnik Barbari Brezigar Boštjanu Averju Tomažu Volku Gregor Velkavrh Jurij Klešnik Nino Zidar Klemenčič Tomaž Slivnik Peter Trontelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slivnik, akter afere Vzajemna, odvetnike ovaja tožilki Brezigarjevi