objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 16. november 2009 ob 06:43

Telekom prevzema Majzljev kolegij iz gostilne Žabar?!
Na kadrovski listi Tomaža Berginca za novega šefa uprave Telekoma vodi Ivica Kranjčevič
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Danes se bo sestal nadzorni svet Telekoma, kjer bodo obravnavali 9-mesečno poročilo o letošnjem poslovanju in osnutku načrta za prihodnje leto; ni pa izključno, da bo predsednik nadzornega sveta Tomaž Berginc na dnevni red pod točko razno postavil tudi ime in priimek novega predsednika uprave namesto odhajajočega Bojan Dremlja. Berginc (po petkovi objavi tega članka je za nekatere druge medije že zanikal informacije, da naj bi nadzorniki na današnji seji govorili tudi o novem predsedniku uprave) naj bi zagotovil, da bo ime novega šefa uprave Telekoma znano do konca tega leta, Dremelj, ki mu mandat poteče 12. marca prihodnje leto, je medtem že dejal, da se za ponovni mandat ne misli potegovati. Naši viri iz Telekoma pa zanikajo govorice, da naj bi Berginc in Dremelj dosegla soglasje o predčasnem Dremljevem umiku, tako da bi se slednji odpovedal odpravnini, ki mu pripada, tudi če bi ga nadzorni svet brez krivdnih razlogov razrešil tja do 11. marca.
Čeprav isti viri iz Telekoma trdijo, da naj bi politika Bergincu že nekajkrat dala vedeti, naj "vendarle pride na dan s kompetentnim predlogom za novega prvega človeka Telekoma," naj bi bila zadeva tako rekoč odločena. Po naših informacijah je absolutni favorit za novega predsednika uprave Ivica Kranjčevič, nekdanji tesni sodelavec skoraj legendarnega direktorja Mobitela Antona Majzlja, do avgusta lani pa je delal kot direktor Tuš Telekoma. Majzelj v ožjih družbah pripoveduje, da je Kranjčevič največji strokovnjak za telekomunikacije v Sloveniji in da bi bila škoda, če ne bi prevzel Telekoma; po drugi strani pa naj bi imel Kranjčevič v menedžerskem smislu premalo izkušenj in bil preveč vodljiv. Na spisku bodočih članov uprave, ki naj bi ga sestavil Tomaž Berginc, so dosedanji član uprave Dušan Mitič, nekdanji član uprave Telekoma (zaradi kontinuitete s prejšnjo upravo, poleg tega vodi nove Telekomove posle na Kosovu (Ipko) in Sarajevu (On.net) in je nenazadnje prvi človek košarkaškega kluba Olimpije), eden od izvršnih direktorjev Mercatorja Matija Vojsk (vmes je bil nekaj časa tudi šef trženja na Delu), direktor Debitela Borut Razdevšek, prava bitka pa se menda bije okoli Mirana Krambergerja, nekdanjega direktorja Siola, ki je – čeprav uradno brez formalne funkcije – v celoti vodil T-2.

Za Mirana Krambergerja lobirata zlasti nekdanji premier in poslanec Socialnih demokratov Tone Rop (o čemer smo že pisali) in lobist Božo Dimnik; naši viri trdijo, da sta Kramberger in Dimnik povezana z nekimi starimi posli okoli Siemensa. Slišati je tudi, da naj bi delavska direktorica Darja Senica zagrozila z odstopom, če bi se na Telekom vrnil Kramberger; no, eden izmed vplivnih članov Socialnih demokratov pa je na to odvrnil, da bodo v tem primeru zamenjali njo ...

Spisek Tomaža Berginca naj bi bil zdaj pri ministru za gospodarstvo Mateju Lahovniku, trenutno izjemno popularni minister pa naj bi imel pripombe predvsem glede Razdevška, ker je ustanovni član Golobičevega Zaresa (podobno kot Tomaž Kalin, podpredsednik nadzornega sveta Telekoma); boji se namreč očitkov političnega kadrovanja. Če bo Telekom prevzel Kranjčevič, naj bi v naslednji fazi dosedanjega glavnega izvršnega direktorja Mobitela Klavdija Godniča skoraj zanesljivo zamenjal Tomo Štuflek, nekdanji šef Mobitelovega marketinga, zdaj direktor družbe Ram2, trdijo naši viri. Nekdanji tesni sodelavci Kranjčevič, Štuflek in Anton Majzelj se vsak četrtek dobivajo v znani ljubljanski gostilni Pri žabarju na Viču, zato moštvu, ki naj bi v prihodnje prevzelo Telekom, pravijo "Majzljev kolegij iz Žabarja".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Berginc Bojan Dremlja Ivica Kranjčevič Antona Majzlja Dušan Mitič Matija Vojsk Borut Razdevšek Mirana Krambergerja Tone Rop Božo Dimnik Darja Senica Mateju Lahovniku Golobičevega Tomaž Kalin Klavdija Godniča Tomo Štuflek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Telekom prevzema Majzljev kolegij iz gostilne Žabar?!