objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 26. november 2009 ob 07:01

Lestvica Mateja Raščana: prva Kresalova, potem Janša, Pahor in Lahovnik
Politični obraz leta 2009 v režiji revije Obrazi naj bi postala predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Matej Raščan, lastnik in direktor založniškega podjetja Delo Revije, pred Slovensko oglaševalsko zbornico, oglaševalci in bralci še vedno neposlovno prikriva resnično prodano naklado nekaterih svojih paradnih revij, denimo Stopa, Jane in Obrazov. Nobena od naštetih revij ni del projekta tako imenovanih revidiranih naklad; po vsej verjetnosti zato, ker bi neodvisna kontrola nagrad pokazala precej manjše naklade od tistih, ki jih – za svoje edicije – uradno propagirajo na Delu Revijah.
To pa ni edina skrb, ki te dni muči Mateja Raščana. Naši viri namreč trdijo, da je ves živčen zaradi glasovanja za Politični obraz leta 2009, famozne akcije, ki se letos premierno odvija v režiji revije Obrazi, čeprav je glasovalne kupone moč dobiti še v Jani, Stopu, Lady, Anji, Naši ženi in reviji Lepa&zdrava (Obrazi imajo namreč premajhno naklado za kolikor toliko odmevno akcijo). Sicer pa je možno glasovati tudi preko mobilnih telefonov ali s klici na posebno stacionarno telefonsko številko.
Urednica ene izmed prej naštetih revij nam je pred časom na nekem sprejemu potarnala, da je Politični obraz leta (p)osebni projekt Mateja Raščana, ki naj bi tudi najbolj stavil na revijo Obrazi. Raščan naj bi zmago obljubljal lobistom predsednice LDS in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal (Raščan naj bi se s Kresalovo poskušal povezovati preko svojega namestnika Romana Repa, prijatelja nekdanjega generalnega direktorja slovenske policije Marka Pogorevca, ta pa si je dober z odvetnikom Mirom Senico, partnerjem Katarine Kresal), pri čemer dopuščamo možnost, da Kresalova tega sploh ne ve. Za zmago Kresalove naj bi po Raščanovih in Repovih navodilih pospešeno delala tudi uredništva posameznih revij, zato so se v zadnjem času pojavili številni intervjuji s Kresalovo, kjer političarka v skrbno avtoriziranih odgovorih za revije Dela Revij simpatično pripoveduje o svojem zasebnem življenju.
Problem pa je nastal, ker naj bi na Delo Revije dobivali premalo glasov, da bi Kresalova res lahko zmagala, trdijo naši viri. Glasovanje se končuje danes. Prvič zato, ker ima Kresalova za seboj premalo kritične mase ljudi, ki bi bili zanjo pripravljeni glasovati, drugič pa zato, ker se je menda vklopil glasovalni stroj SDS, ki kupončke in kratka sporočila množično pošilja za svojega liderja Janeza Janšo, kar naj bi Raščana, ki menda igra na vse strani (bil je tudi na nedavnem rojstnem dnevu šefinje Pahorjevega kabineta Simone Dimic v ljubljanski Vinoteki Movia, v lasti v vinarja Aleša Kristančiča), spravljalo ob živce. Po naših informacijah naj bi Raščanova lestvica na koncu izgledala takole: zmaga gre Kresalovi, Janez Janša bo drugi, Raščan pa drži pesti, da bo zadovoljen, ker bo (je) premagal predsednika vlade in SD Boruta Pahorja (ta naj bi bil tretji), najbolj popularni minister Pahorjeve vlade Matej Lahovnik pa naj bi pristal na četrtem mestu. Zadovoljen naj bi bil tudi javnosti manj znani predsednik pomladka Nove Slovenije Jernej Vrtovec, da je bil sploh zraven; Matej Raščan je namreč politično intimno vezan na Novo Slovenijo (podobno kot Roman Rep), ki naj bi jo tudi sofinanciral.
Mimogrede, Roman Rep je za naš portal že pred časom zanikal govorice, da naj bi kot nekdanji državni sekretar na ministrstvu za javno upravo (v času ministra Gregorja Viranta) pomagal do hitre pridobitve slovenskega državljanstva Raščanovi zaročenki Marije Pandrc iz Beograda, ki jo je Raščan postavil za izvršno direktorico Rašice Pointa (bivše Rašice), ene od Raščanovih družb. Raščan in Marija Pandrc se tudi na veliko pojavljata v družabnih rubrikah vseh edicij Dela Revij, pri čemer naj bi Raščan od urednic zahteval, naj pri Mariji Pandrc striktno zapišejo, da je njegova zaročenka, trdijo naši viri.  Rep pa naj bi preko predhodne kontrole postavitve pomembnejših strani posameznih edicij skrbel, da je vsebina revij prilagojena poslovnim in drugim interesom Mateja Raščana. Zgodilo se je že, trdijo naši viri, da je Rep iz tiska umaknil revijo, ker je na sliki videl nekdanjo miss Slovenije Iris Mulej, ki naj bi premalo poudarjala, da je bila tudi miss Universe Slovenije, lepotnega tekmovanja, ki ga v Sloveniji licenčno prireja Delo Revije. Kar zadeva notranja razmerja v Delu Revijah, pa stvari stojijo takole: odgovorni urednik Stopa Martin Senica je Raščanu absolutno vdan, odgovorne urednice drugih revij pa Raščana, ko ga ni zraven, fino opravljajo. Akciji Politični obraz leta se tudi privoščljivo hihitajo, češ, Raščan se je lotil projekta, ki ga ne obvladuje. Tabloidni mediji, ki jih ne izdaja Delo Revije, o Raščanu in Mariji Pandrc praktično ne poročajo.
Raščanovi Obrazi so drugače revija, ki so pripravljeni objaviti tudi hude neumnosti, največje netočnosti in celo direktne laži: denimo to, da je bil generalni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik navdušen nad razvpitim Muzikalom Broadway v režiji Mojce Horvat, čeprav je za revijo Stop, torej sestrsko revijo Obrazov, izjavil, da je bil Muzikal Broadway velika prevara. Rotovnik je med odmorom predstavo celo protestno zapustil.
Velika razglasitev Političnega obraza leta 2009 bo v soboto zvečer na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, dogodek pa bo neposredno prenašala TV Slovenija. Odgovorni urednik razvedrilnega programa TVS Petar Radović naokoli sicer previdno razlaga, da on s tem nima nič, saj naj bi šlo za neke posebne dogovore med Raščanom, generalnim direktorjem RTV Antonom Guzejem in direktorjem TVS Jožetom Možino.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Raščan Katarine Kresal Romana Repa Marka Pogorevca Mirom Senico Janeza Janšo Simone Dimic Aleša Kristančiča Boruta Pahorja matej lahovnik Jernej Vrtovec Gregorja Viranta Marije Pandrc Martin Senica mitja rotovnik Mojce Horvat Petar Radović Antonom Guzejem Jožetom Možino

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lestvica Mateja Raščana: prva Kresalova, potem Janša, Pahor in Lahovnik