objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 28. november 2009 ob 11:55

Namigi: umrla vojakinja na Kosovu noseča z nadrejenim častnikom?!
Na vprašanje Jelinčiča Plemenitega ministrica za obrambo Ljubica Jelušič potrdila namige o nosečnosti
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Na četrtkovi zaprti seji parlamentarnega odbora za obrambo so poslanci razpravljali o samomoru 27-letne vojakinje na Kosovu. Podpredsednik odbora Mariborčan Bogdan Čepič (Socialni demokrati) je novinarjem po seji zatrdil, da "člani odbora obžalujejo, da je prišlo do tragičnega dogodka v Peći na Kosovu, kjer je bila stiska vojakinje tako velika, da je poslegla po lastnem življenju." Po navedbah Čepiča so "tudi iz pietete do sorodnikov vojakinje iz Maribora sejo odbora za obrambo zaprli pred javnostjo."

Smo pa izvedeli, da je poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti ministrico za obrambo Ljubico Jelušič in načelnika generalštaba Slovenske vojske Alojza Šteinerja vprašal, ali držijo govorice, da naj bi bila nesrečna vojakinja noseča z nadrejenim častnikom. Po naših informacijah naj bi mu Jelušičeva in Šteiner odgovorila, da naj bi "tudi oni dobili te namige, vendar zadevo še preiskujejo." Poslanci, tako Čepič, vsekakor "pričakujejo intenzivno in kvalitetno preiskavo," saj gre po Čepičevem mnenju "vendarle za prvi primer, ko je življenje izgubil slovenski vojak na mednarodni misiji." Truplo pokojne vojakinje so že pripeljali v Slovenijo, obdukcijo pa naj bi zdravniki opravili v četrtek opoldne, trdijo naši viri.
Ministrica za obrambo Jelušičeva in generalmajor Šteiner pa sta zanikala, da sta torkov samomor vojakinje na Kosovu in samomor vojaka v Sloveniji, ki se je ubil dan kasneje, torej v sredo, povezana. Po doslej zbranih podatkih gre za vojaka s Ptuja, ki je bil v vojašnici v Slovenski Bistrici inštruktor vožnje, samomor pa je storil doma, medtem ko se je zdravil v psihiatrični bolnišnici. Ministrico Ljubico Jelušič pa skrbi, da bi "zdaj lahko prišlo do plazu samomorov oziroma groženj s samomori, ko bodo ljudje začeli tudi izsiljevati s tem, da bodo pričakovali ureditev nekaterih osebnih zadev."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bogdan Čepič Zmago Jelinčič Plemeniti Ljubico Jelušič Alojza Šteinerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Namigi: umrla vojakinja na Kosovu noseča z nadrejenim častnikom?!