objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 11. december 2009 ob 07:08

Čistka: vodstvo Petrola na cesto meče bivšo zaupnico Janeza Janše
Aleksander Svetelšek ukinja kabinet prejšnjega predsednika uprave Marka Kryžanowskega, ki je štel trideset ljudi
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Nova uprava Petrola, na čelu z Aleksandrom Svetelškom, začenja tako imenovano "racionalizacijo, zniževanje stroškov in optimizacijo poslovanja družbe." Prvi koraki so ukinitev kabineta nekdanjega predsednika uprave Marka Kryžanowskega in sektorja za strateški razvoj. Vsaj dva ali tri zaposleni v kabinetu naj bi takoj pristali na cesti, ostali (kabinet je štel 30 ljudi) pa naj bi odpoved delovnega razmerja dobili v nekaj tednih in mesecih, trdijo naši viri. Med tistimi prvimi tremi je tudi šefinja kabineta prejšnjega šefa Petrolove uprave Katja Ujčič, javnosti znana kot nekdanja svetovalka za odnose z javnostmi Janeza Janše, pred leti njegova tesna sodelavka in zaupnica.
Temnolaska je Janšo zapustila septembra 2006, ko naj bi začela delati kot piarovka v skupni družbi Petrola in ruskega Lukoila, pristala pa je na delovnem mestu šefinje kabineta Marka Kryžanowskega. Mimogrede, slednji je prejšnji četrtek zvečer, na novoletni zabavi komercialne televizije TV3, v ljubljanskem nočnem klubu Exen, na lastni koži okusil skrajno nehvaležno vlogo odstavljenega direktorja državnega podjetja – z njim se je komajda hotel kdo pogovarjati …
Sandi Salkič, vodja službe za odnose z javnostmi pri Petrolu, informacije o predvideni skorajšnji odpovedi delovnega razmerja Ujčičevi uradno ni želel komentirati, naši viri pa trdijo, da je to "že končana zgodba". Ujčičevo, ki za nas ni bila dosegljiva, naj bi o tem že obvestili; je pa zanimivo, da je Petrol Ujčičevi financiral poslovni študij MBA, in to na temo Petrola. Po nekaterih, ne povsem preverjenih informacijah, naj bi Ujčičeva študij končala ravno v prihodnjih dneh.
Do zamenjave pa naj bi prišlo tudi v vodstvu Petrolovega sektorja za trženjske raziskave, komunikacije in razvoj, katerega direktorica je Maja Landeker, prav tako študentka MBA, pravijo naši viri. Kdo naj bi zamenjal Landekerjevo, ki naj bi sicer imela zelo dobre prijateljske zveze v Golobičevi stranki Zares, še ni znano.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandrom Svetelškom Marka Kryžanowskega Katja Ujčič Janeza Janše Sandi Salkič Maja Landeker Golobičevi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čistka: vodstvo Petrola na cesto meče bivšo zaupnico Janeza Janše