objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 12. december 2009 ob 08:49

Dimovskemu člane nove stranke išče tudi podjetje Moja kariera d.o.o.
Pred ustanovitvijo Slovenske Unije kadre za novo politično stranko pospešeno išče Matjaž Jerovšek
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Pred današnjo ustanovno sejo Slovenske Unije, nove politične stranke, ki jo ustanavlja nekdanji minister in vplivni član Socialnih demokratov Vlado Dimovski, člane in funkcionarje bodoče stranke išče tudi podjetje Moja kariera d.o.o., v lasti nekdanjega računalniškega mogotca Matjaža Jerovška.
Matjaž Jerovšek, nekoč lastnik družbe Jerovšek Computers (pred leti je končala v stečaju), nam je povedal, da za Dimovskega išče točno določene kategorije ljudi: Slovence, ki delajo na pomembnih delovnih mestih v tujini; tiste, ki se doslej "niso zapacali" v nobeni politični opciji; kadre, ki premorejo dovolj strokovnega znanja, pa se doslej niso politično javno izpostavili; in nenazadnje tiste, ki so že v politiki, vendar jih politične stranke doslej niso znale izkoristiti. Jerovšek, ki velja za enega izmed vodilnih slovenskih "headhunterjev", pravi, da za Dimovskega dela brezplačno, doslej pa mu je uspelo pridobiti 50 do 80 članov bodoče stranke Slovenska Unija. Za kadre in promocijo Slovenske Unije in Dimovskega pa naj bi skrbel tudi Edvard Kurnik, direktor podjetja Media Marketing iz Slivnice pri Mariboru.

Mimogrede, Matjaž Jerovšek je sin nekdanjega generalnega direktorja RTV in kolumnista Demokracije Janeza Jerovška, ni pa v (bližnjem) sorodstvu s štajerskim poslancem SDS Jožefom Jerovškom.
Po nekaterih, še ne povsem preverjenih informacijah, se Dimovski za članstvo v novi stranki pogaja tudi s "pomursko medijsko kraljico" Brigito Bavčar (TV Idea iz Murske Sobote), sestro Kučanovega zelo dobrega prijatelja in ljubljanskega profesorja Geze Vogrinčiča. Organizacijska sekretarka Slovenske unije pa bo Mateja Veselica, nekdanja študentska funkcionarka na ljubljanski Ekonomski fakulteti, ki je nekaj časa delala tudi na sedežu združenja mladih menedžerjev Yes, kjer je preko študenskega servisa opravljala pomožna administrativna dela. Ni pa še znano, kakšno funkcijo bo v stranki imela Petra Lesjak Mandl, nova intimna spremljevalka Vlada Dimovskega. Nekateri prijatelji in znanci naj bi Dimovskemu sicer odsvetovali, da Lesjak Mandlova postane funkcionarka Slovenske unije, žal pa tega nismo uspeli preveriti pri Dimovskemu, ker se na naše telefonske klice tokrat ni odzival. Pri tem je zanimivo, da je Petra Lesjak Mandl pred časom opustila redno službo učiteljice nemščine na osnovni šoli Ivana Cankarja v Mariboru in ustanovila zasebno podjetje za lobiranje. Dimovski, ki je redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, pa je lastnik podjetja Come.on consulting, katerega prokurist Rajku Žugelj, oče Damjana Žuglja, vršilca dolžnosti direktorja Agencije za trg vrednostnih papirjev, bo prav tako eden izmed vidnejših članov Slovenske Unije. Predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal pa nam je zanikala govorice, da naj bi Dimovskega še pred dvema mesecema vabila v LDS.

Svojevrstni uvod v sobotno ustanovitev Slovenske Unije (ustanovna seja bo točno opoldne v ljubljanskem hotelu Mons) pa je bila včerajšnja - prednovoletna - zabava mariborskega podjetja Keter Invest v elitnem mariborskem lokalu Rožmarin. Lastnika in direktorja družbe Keter Invest, Tom Begovič in Denis Bolčina (slednji je v Keter Invest lastniško vstopil preko svojega podjetja Alef Investicije), veljata namreč za glavna finančna podpornika Slovenske Unije, Dimovski pa naj bi za Keter Invest že dlje časa lobiral pri njihovih gradbenih in energetskih projektih. V Mariboru je še slišati, da naj bi podjetje Keter Invest prihodnje leto na lokalnih volitvah finančno podprlo tudi predvolilno kampanjo mariborskega župana Franca Kanglerja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vlado Dimovski Matjaža Jerovška Edvard Kurnik Janeza Jerovška Jožefom Jerovškom Brigito Bavčar Kučanovega Geze Vogrinčiča Mateja Veselica Petra Lesjak Mandl Rajku Žugelj Damjana Žuglja Katarina Kresal Tom Begovič Denis Bolčina Franca Kanglerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dimovskemu člane nove stranke išče tudi podjetje Moja kariera d.o.o.