objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 17. december 2009 ob 06:53

Dokazi: Keter Invest financira tudi mariborskega župana Kanglerja
Ekskluzivno: prepis elektronske pošte med šefinjo kabineta župana in Tomom Begovičem
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji teden smo pisali o govoricah, da naj bi mariborsko podjetje Keter Invest, gradnja, prodaja in investicije d.o.o., katerega naši viri povezujejo z novo politično stranko Slovenska Unija, financiralo tudi predvolilno kampanjo mariborskega župana in vidnega člana Slovenske ljudske stranke Franca Kanglerja.
Tokrat objavljamo pisne dokaze: službeno elektronsko pošto med direktorjem in solastnikom Keter Investa Tomom Begovičem in šefinjo kabineta mariborskega župana Duško Jurenec. Gre za pisno komunikacijo med Begovičem in Jurenčevo, 13. novembra letos, potem, ko je Keter Invest županu Kanglerju predstavil način komunikacijske podpore za lokalne volitve prihodnje leto.

Duška Jurenec se je Tomu Begoviču najprej zahvalila za "odlično predstavitev" in ga prosila, naj ji "posredujejo še cene za posamezne storitve, ki so opredeljene v prejeti predstavitvi." In mu predlagala, da se ob priložnosti tudi sestanejo. To je bilo ob 9.51, dve uri kasneje (točno ob 11.52) pa ji je Begovič odpisal, da "bo kampanja za župana donirana s strani Keter Invest, tako da je strošek 0 (glej faksimile)."

Podjetje Keter Invest je registrirano na Jurčičevi 6 v Mariboru, poleg Toma Begoviča je lastnik še Denis Bolčina, preko njegovega podjetja Alef Investicije. Direktorji Keter Investa so trije: Begovič, Bolčina in Miran Hrženjak. Na istem naslovu deluje tudi Begovičeva finančna družba FD invest d.o.o., kjer je - med drugimi - zaposlen Damir Ferk, znan kot dober prijatelj razvitega mariborskega estradnika Damjana Murka. Begovič, mož nekdanje razvpite starlete Katje Kori, je v Mariboru poslovno zaslovel prav s finančnim inženiringom in posojanjem denarja za velikanske obresti. Bolčina pa naj bi prijateljeval s Petro Lesjak Madl, novo spremljevalko nekdanjega ministra in bivšega vplivnega člana Socialnih demokratov Vlada Dimovskega, ki je v soboto zgodaj popoldne v ljubljanskem hotelu Mons postal predsednik Slovenske Unije. Naši viri trdijo, da naj bi bilo podjetje Keter Invest glavni finančni vir Slovenske Unije, čeprav je Dimovski v soboto novinarjem zagotovil, da je ustanovno sejo v hotelu Mons plačal sam - prišlo naj bi ga okoli 2 tisoč evrov. Po nekaterih infomacijah naj bi Petro Lesjak Mandl z Dimovskim spoznala Bolčina in mariborski lobist Srečko Kukovec, nekdanji uslužbenec SKB banke, direktor Založbe Obzorja in član bivših Bavčarjevih Demokratov, ki zadnja leta živi v Portorožu. Kukovec je znan tudi po tem, da je v Slovenijo pripeljal ameriško korporacijo CME, ki so lastniki Pop TV in Kanala A, Dimovskega pa naj bi lani poleti, torej pred parlamentarnimi volitvami, videl v vlogi lobista med Borutom Pahorjem in Janezom Janšo (SDS), za tako imenovano veliko koalicijo. Za Keter Invest naj bi lobirala tudi nekdanji poslanec in član Zaresa Ciril Pucko, nekdanji direktor beograjskega Petrola Alojz Kovše, ki ga je bivši predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski odpustil kar po faksu, v Rusiji pa naj bi za Keter Invest delal bivši direktor Intereurope-East Alan Bubnič. Tudi Bolčina in Dimovski naj bi precej potovala po Rusiji, trdijo naši viri, Pucko in Kovše pa naj bi bila zadolžena za lobiranje na srbskem trgu ter pri ministrih Karlu Erjavcu in Mateju Lahovniku, za njihove gradbene in energetske projekte (predvsem bioplinarne, ki so jih doslej zgradili tri, v Ljutomeru, v Ginjevcu in Dobrovniku) čeprav pri ministru za gospodarstvo doslej menda niso bili ravno najbolj uspešni. Vlado Dimovski pa naj bi za Keter Invest lobiral tudi pri bankah v Sloveniji in Avstriji, pri slednjih menda s pomočjo znanega koroškega Slovenca Felixa Wieserja. Pomembna poslovna sodelavca Keter Investa sta tudi Edvard Kurnik (Media Marketing), ki se ukvarja z medijskim komuniciranjem, in ljubljanski davčni svetovalec Janez Artič, pri čemer naj bi Kurnik delal tudi za Dimovskega in Slovensko Unijo.
Na komentar mariborskega župana Franca Kanglerja in direktorja Keter Investa Toma Begoviča še čakamo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franca Kanglerja Tomom Begovičem Duško Jurenec Denis Bolčina Miran Hrženjak Damir Ferk Damjana Murka Katje Kori Petro Lesjak Madl Vlada Dimovskega Srečko Kukovec Bavčarjevih Borutom Pahorjem Janezom Janšo ciril pucko Alojz Kovše Marko Kryžanowski Alan Bubnič Karlu Erjavcu Mateju Lahovniku Felixa Wieserja Edvard Kurnik Janez Artič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokazi: Keter Invest financira tudi mariborskega župana Kanglerja