objavi na
pozareport.si

forum

Četrtek, 24. december 2009 ob 08:16

Andreja Vizjaka mečejo iz A.T.Kearneya, zato je vzel odvetnike
Ameriški lastniki prejšnji teden nenadoma odstavili direktorja A.T. Kearney d.o.o., svetovalca kopice slovenskih podjetij
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Andrej Vizjak, doktor ekonomije in soimenjak nekdanjega Janševega ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka (spomnimo: ko je slednji po volitvah leta 2004 postal minister, je Pop TV v oddaji 24ur objavil fotografijo nepravega Andreja Vizjaka), ni več direktor A.T. Kearneyja za Vzhodno Evropo in Slovenijo, saj so ga prejšnji teden nenadoma razrešili, spletno stran www.atkearney.si pa celo začasno ukinili. Po naših informacijah se je vse zgodilo nepričakovano in hitro. Prejšnji četrtek so uslužbenci slovenske podružnice A.T. Kearneya d.o.o., s sedežem na Štefanovi 1 v Ljubljani, prejeli dopis, da njihov direktor Andrej Vizjak ni več zaposlen v A.T. Kearneyu. Vizjakovo zamenjavo naj bi sprožili večinski lastniki družbe iz Združenih držav Amerike, Vizjaka pa naj bi nadomestil nek Nizozemec. Nekateri naši viri trdijo, da naj bi šlo za oster kadrovski spopad znotraj znane mednarodne svetovalne družbe, medtem ko so drugi prepričani, da ameriški lastniki krčijo stroške poslovanja družbe, Vizjak pa naj bi tako pristal na črni listi za odstrel.

				Spletna stran www.atkearney.si je po zamenjavi Andreja Vizjaka čudežno izpuhtela. Uradno je under construction.

Spletna stran www.atkearney.si je po zamenjavi Andreja Vizjaka čudežno izpuhtela. Uradno je under construction.


Za osvežitev spomina: Andrej Vizjak in A.T. Kearney d.o.o. sta v Sloveniji svetovala celi seriji podjetij in javnih zavodov, od Gorenja, SCT, Mercatorja, Dela … in tja do RTV Slovenije. Vizjak pa je bil nekaj časa tudi član uprave Gorenja, pod vodstvom predsednika uprave Franja Bobinca.
Vizjak nam je včeraj potrdil svojo nenadno zamenjavo in dejal, da gre za "nezakonito dejanje, zato je že angažiral odvetnike" in se z vodstvom A.T. Kearneya "še pogaja". Z družbo A.T. Kearney Vizjak sodeluje že od leta 1990, januarja 2006 pa je v okviru menedžerskega odkupa postal eden od lastnikov in direktorjev družbe. A.T. Kearney je bil pred tem v lasti družbe EDS, ki danes pada v Hewlett Packard. Vodenje A.T.Kearneya v Vzhodni Evropi naj bi Vizjaka pripeljalo do kandidature za globalno upravo družbe (po njegovih navedbah se je kvalificiral med štiri finaliste za reprezentanco Evrope v upravi), kar je očitno pripeljalo do hudih notranjih sporov. 24 ur pred koncem volitev, ki so trajale pet dni ali 120 ur, so Vizjaka nenadoma – po njegovih besedah "brez pravno-tehtnih" razlogov - razrešili z njegovih vodilnih funkcij, med drugim tudi kot direktorja A.T. Kearneya d.o.o. v Ljubljani, kar naj bi preprečilo njegovo izvolitev v globalno upravo družbe. Iz ljubljanskega A.T. Kearneya so za časnik Finance povedali, da so Vizjaka postavili na cesto zaradi kršenja notranjih pravil družbe, podrobneje pa tega niso hoteli pojasniti.
Andrej Vizjak je bil letos jeseni imenovan za profesorja na ljubljanski Ekonomski fakulteti, njegova knjiga Zmagovalci tržnih niš, ki je v Sloveniji izšla leta 2007, pa je doslej prevedena v osem svetovnih jezikov. Vizjak ekonomijo predava tudi v Nemčiji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Vizjak Franjo Bobinac

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andreja Vizjaka mečejo iz A.T.Kearneya, zato je vzel odvetnike