objavi na
pozareport.si
forum
Estrada

Četrtek, 31. december 2009 ob 06:51

Tomaž Ambrož tudi uradno pofočkal Akademijo za ples
Vse za ples, je moto lastnika slovite ljubljanske Plesne šole Urška, ki je že leta 2008 ustanovil Akademijo za ples
2009 Pozareport

Odpri galerijo

Želje Tomaža Ambroža, lastnika ljubljanske Plesne šole Urška, so od nekdaj bile združiti plesne strokovnjake z različnih plesnih področij pod eno streho in jim ponuditi akademsko izobrazbo. Pri tem mu je s svojimi močmi pomagala direktorica Barbara Močan. Barbara je v mladosti plesala, si pridobivala znanja in izkušnje z različnih delovnih področij. Že četrto leto pa dela z obolelimi z multiplo sklerozo in pri tem je zelo uspešna, saj razvija metodiko dela, gibanja in združuje znanje s plesnega področja, medicine, patologije, fiziologije, fizioterapevtskega znanja, pilatesa itd. Po izobrazbi je inženirka radiologije, univerzitetna diplomirana organizatorka dela in skoraj magistra managementa. In če se najdeta takšni dve gonilni sili, kot sta Barbara in Tomaž, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo.

In tako se je 18. decembra 2009 na Senatu za akreditacijo pri Svetu za visoko šolstvo RS akreditiral visokošolski študijski program imenovan Ples, koreografija, ki se bo začel izvajati v šolskem letu 2010/2011. Visokošolski program ima štiri smeri: družabni ples, tekmovalni ples ( standardni in latinskoameriški plesi), džez ples in sodobni ples. Visokošolski program, ki traja tri leta oziroma šest semestrov, se izvaja po I. bolonjski stopnji in obsega skupaj 180 kreditnih točk po ECTS. Diplomanti si pridobijo naziv diplomirani plesalec koreograf (VS) / diplomirana plesalka koreografinja (VS) oziroma s kratico dipl. ples. kor. (VS).
Program Akademije za ples bo potekal v prostorih na Štihovi 7 v Ljubljani, izvajali pa ga bodo uveljavljeni domači in tuji plesni pedagogi.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanski podžupan Čerin ostal brez svoje dame podobno kot Čepin
Ekskluzivne slike: razvpiti Artur Štern ima najmanjši penis v državi!
Top 10 Pozareport.si: Starši Maje Žilavec bojkotirali poroko Damjana Murka!
Novo dekle Georgea Clooneyja je nuna, ki rada kaže joške
Eks minister in Pahorjev svetovalec Dimovski z novo izbranko v Bruselj?!
Tina Gaber v parlamentu, ploskal bo Pahor, ker dela reklamo njegovi riti
Kelly Brooke ima tudi uradno najlepše in najbujnejše joške na Otoku
Sabina Mali bo zaradi knjige tožila Nano Zeneli in Urško Čepin
Tomaž Ambrož tudi uradno pofočkal Akademijo za ples